x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Privatizare - OMV ar putea ramane fara ajutoare de stat

Privatizare - OMV ar putea ramane fara ajutoare de stat

13 Noi 2004   •   00:00

Consiliul Concurentei va analiza notificarea privind facilitatile acordate companiei austriece OMV la privatizarea Petrom, chiar daca organismul de reglementare a avizat favorabil legea privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii companiei, a declarat ieri presedintele Consiliului, Mihai Berinde.

Click pentru a mari imaginea
Mihai Berinde
"Exista posibilitatea sa fie respinse ajutoarele de stat acordate la privatizarea Petrom", a precizat Berinde, raspunzand la o intrebare privind nivelul maximal al sumelor care ar putea fi acoperite de stat dupa privatizarea societatii petroliere. Contractul de privatizare a Petrom prevede mai multe tipuri de despagubiri pe care statul roman se angajeaza sa le onoreze. Potrivit contractului de privatizare semnat in luna iulie, OMV va achita, in cateva zile, 669 milioane de euro pentru 33,34% din actiunile Petrom. Firma austriaca va participa cu 830 de milioane euro la majorarea capitalului social, pentru a dobandi un pachet de 51% din actiunile Petrom. (Catalin Budescu)

.

.

DIN BUGET
Pentru pretentiile privind contaminarea istorica si operatiunile de abandonare, intelegerea intre OMV si Guvern stabileste ca suma de 50 de milioane euro sa fie inclusa in buget incepand cu exercitiul financiar 2005.
In afara daunelor de mediu, suma totala pe care statul se angajeaza sa o acopere nu poate depasi 50% din pretul aferent actiunilor vandute (aproximativ 335 milioane de euro).

risc

"Exista posibilitatea sa fie respinse ajutoarele de stat acordate la privatizarea Petrom" - Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei
×
Subiecte în articol: observator