x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Privatizare - UREX Rovinari, la vanzare

Privatizare - UREX Rovinari, la vanzare

13 Noi 2004   •   00:00

Societatea UREX Rovinari va fi scoasa din nou la vanzare la inceputul saptamanii viitoare, dupa ce la termenul de saptamina aceasta nu s-a prezentat nici un investitor, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax liderul sindical Vasile Gosa.

Click pentru a mari imaginea
RETINUT. Politistii IGP Gorj l-au adus pe Alexandru Crisan tatal din judetul Covasna
PRET MARE. Gosa a afirmat ca la termenul de la inceputul acestei saptamani nu s-a prezentat nici o firma interesata, desi fusesera cumparate sapte caiete de sarcini, unul dintre potentialii investitori fiind Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Liderul sindical crede ca unul dintre motivele pentru care potentialii investitori nu se grabesc sa vina la primele licitatii ar fi pretul prea mare de vanzare al actiunilor. El a spus ca pretul UREX ajunge la circa 350 de miliarde de lei. Uzina nu mai are datorii dupa ce a fost supusa procesului de reorganizare judiciara. Vasile Gosa a mai spus ca, in cel mult o saptamana, muncitorii isi vor primi si ultimul salariu restant.

UREX Rovinari a fost infiintata in anul 1997, prin desprinderea din fosta Regie a Lignitului, iar actiunile societatii au fost cumparate in 1999 de omul de afaceri Alexandru Crisan, patronul grupului Alexander. Compania a intrat ulterior in dificultati financiare semnificative si a trecut in administrare judiciara. In luna septembrie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inaintat institutiilor de cercetare penala dosarul de control la Urex Rovinari, dupa ce a constatat diminuarea ilegala a obligatiilor catre buget cu 41,2 miliarde de lei.

PRINS
Alexandru Crisan senior a fost retinut ieri de politistii gorjeni, la doua luni de la arestarea fiului. Alexandru Crisan senior a fost chemat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj pentru a fi audiat in dosarul in care si fiul sau este acuzat de inselaciune, insa seniorul Crisan s-a ascuns in spatele actelor medicale. Initial, pe numele lui Alexandru Crisan senior a fost emis doar mandatul de aducere. Ieri, insa politistii gorjeni au descoperit ca acesta parasise Brasovul cu scopul de a se sustrage de la audieri. O echipa a Politiei din Gorj s-a deplasat in Covasna, acolo unde se ascundea Alexandru Crisan senior. El a fost adus la Targu-Jiu pentru a fi audiat. Cei doi patroni Crisan sunt cercetati in dosarul prin care UREX Rovinari a fost fraudat.(Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator crisan