x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorina Pintea, vizată de un dosar de corupție. Procurorii DNA se află în biroul de la Spitalul din Baia Mare

Sorina Pintea, vizată de un dosar de corupție. Procurorii DNA se află în biroul de la Spitalul din Baia Mare

28 Feb 2020   •   18:59
Sorina Pintea, vizată de un dosar de corupție. Procurorii DNA se află în biroul de la Spitalul din Baia Mare

UPDATE Perchezițiile în biroul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare, sunt făcute în urma unui flagrant care vizează achiziții publice. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în biroul fostului ministru ar fi fost găsiți 120.000 de lei.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant.

„Este vorba despre un dosar care vizează unele achiziții publice. Dosarul este al Structurii Centrale”, au declarat sursele citate.

Se pare că flagrantul este în legătură cu o presupusă mită în valoare de 120.000 lei, sumă găsită în biroul Sorinei Pintea.

Aceleași surse arată că perchezițiile încă sunt în desfășurare la spital și este foarte posibil ca Pintea să fie adusă la audieri la București.

 

Stire initiala Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, nu a fost reţinută de procurorii DNA, anunță Antena 3. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, a fost făcut un flagrant al DNA central în care Sorina Pintea ar fi primit o sumă importantă de bani.

DNA a confirmat că de la prânz descind în biroul Sorinei Pintea de la Baia Mare. Aceasta ar fi fost prinsă în flagrant cu 120.000 de lei asupra sa, bani pe care i-ar fi încasat de la un furnizor ca să se achiziționeze echipamente pentru combaterea acestui coronavirus.

Fostul ministru al Sănătății este în birou și răspunde procurorilor anticorupție de mai bine de șapte ore, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Procurorii ridică la această oră documente din biroul Sorinei Pintea, care este managerul spitalului județean de urgență din Baia Mare. Potrivit surselor citate, ancheta este deschisă de DNA București, iar Sorina Pintea va fi adusă în Capitală pentru audieri.

Pintea este  manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. 

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea