x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect de HG: 21 de medicamente vor fi scoase de pe lista medicamentelor compensate

Proiect de HG: 21 de medicamente vor fi scoase de pe lista medicamentelor compensate

29 Ian 2015   •   20:36
Proiect de HG: 21 de medicamente vor fi scoase de pe lista medicamentelor compensate

Ministerul Sănătăţii va organiza luni, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, o dezbatere publică având ca temă delistarea unor medicamente aflate pe lista de compensate şi gratuite. 

 
Un număr de 21 de medicamente vor fi delistate şi alte 12 vor fi mutate pe o sublistă cu procent de compensare de 20%, prevede proiectul de hotărâre de guvern (<<--- click aici), aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. 
 
Potrivit proiectului, acest lucru va permite introducerea unor terapii de ultimă generaţie pentru patologii cu impact major din punct de vedere social. 
 
"În acest mod se creează spaţiu bugetar pentru încheierea de contracte cost-volum şi cost-volum-rezultat pentru noi medicamente care vor determina o îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor şi o reducere a costurilor îngrijirilor de sănătate, prin perioade mai scurte de spitalizare, o refacere mai rapidă şi implicit, o reintegrare mai uşoară în familie şi la locul de muncă" se arată, printre altele, în nota de fundamentare a proiectului. 
 
Ministerul Sănătăţii precizează că, potrivit prevederilor legale, dezbaterea publică se va încheia "în momentul în care toţi solicitanţii înscrişi la cuvânt şi-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuţie".

×
Subiecte în articol: medicamente compensate