x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Promovare cu dedicaţie pentru magistraţii care l-au condamnat pe Adrian Năstase în "Trofeul Calităţii"

Promovare cu dedicaţie pentru magistraţii care l-au condamnat pe Adrian Năstase în "Trofeul Calităţii"

11 Ian 2013   •   23:18
Promovare cu dedicaţie pentru magistraţii care l-au condamnat pe Adrian Năstase în "Trofeul Calităţii"
Sursa foto: EPA/Intact Images

Toţi magistraţii care au făcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii" au fost promovaţi în Completele penale de cinci judecători ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

 
Informaţia a fost prezentată în ediţia de vineri seară a emisiunii Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.
 
Promovarea magistraţilor a fost posibilă datorită unei legi "cu dedicaţie", promulgată de Traian Băsescu în 2010, prin care se dă dreptul conducerii ICCJ să stabilească, la începutul fiecărui an, judecătorii care vor asigura componenţa Completelor penale de cinci judecători.
 
Astfel, judecătorii Ioana Bogdan (fosta consilieră a lui Daniel Morar pe când acesta era şeful DNA), Cristina Rotaru şi Ionuţ Matei vor face parte din Completele penale de 5 ale ÎCCJ, pentru anul 2013. 
 
Toţi cei trei magistraţi promovaţi la începutul acestui an au făcut parte din completul care l-a condamnat la fond pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii". 
 
Bogdan, Rotaru şi Matei sunt magistraţii care au decis că Năstase trebuie să ispăşească doi ani de închisoare, deşi aceeaşi judecători recunoşteau în motivare că nu există probe directe de comitere a unor fapte de corupţie.

×