x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest 10 august 2019. Pianistul Davide Martello, în Piaţa Victoriei

Protest 10 august 2019. Pianistul Davide Martello, în Piaţa Victoriei

10 Aug 2019   •   20:24
Protest 10 august 2019. Pianistul Davide Martello, în Piaţa Victoriei
Sursa foto: Lucian Alecu

Pianistul german de origine italiană Davide Martello, cunoscut pentru reprezentaţiile susţinute în mai multe zone de conflict din lume sau unde au avut loc tragedii, printre care Istanbul, Battaclan, Euromaidan sau Afganistan, a ajuns sâmbătă seară cu pianul său în Piaţa Victoriei din Capitală, la protestul din faţa Guvernului.

În prezent, potrivit unor estimări, sunt prezenţi în Piaţa Victoriei în jur de 10.000 de persoane.


 

Davide Martello şi-a anunţat această intenţie de a veni la Bucureşti şi de a susţine protestul în urmă cu câteva zile, într-o postare pe Facebook, în care îşi cerea scuze pentru anularea concertelor din Germania.

"Îmi pare rău că trebuie să îmi anulez concertele următoare din Germania. Este un protest mare pe 10 august în Bucureşti împotriva corupţiei din România. Anul trecut, în cadrul unei manifestaţii paşnice similare, poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva propriului popor. Vreau să îi ajut de această dată, astfel încât să se poată ascunde în spatele pianului meu în cazul în care poliţia foloseşte din nou gaze lacrimogene", a transmis Davide Martello pe pagina sa de Facebook.

Davide Martello a mai fost la Bucureşti pentru un concert la o lună de la protestul din 10 august 2018. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Davide Martello