x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest al angajaţilor de la Dacia împotriva amânării construcţiei tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu

Protest al angajaţilor de la Dacia împotriva amânării construcţiei tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu

05 Mar 2014   •   17:02
Protest al angajaţilor de la Dacia împotriva amânării construcţiei tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu

Câteva mii de oameni au participat la acţiunea de protest organizată de Sindicatul Automobile Dacia în localitatea argeşeană Mioveni. Potrivit organizatorilor, în Piaţa Centrală a oraşului s-au aflat aproape 10.000 de persoane atât angajaţi de la Dacia şi societăţile furnizoare, cât şi reprezentanţi ai unor sindicate afiliate Blocului Naţional Sindical (BNS).

Protestatarii au scandat 'Unitate!' 'Jos Guvernul!' şi 'Jos Băsescu!'.

Acţiunea de protest a fost organizată pentru susţinerea industriei auto, schimbarea legislaţiei muncii şi împotriva deciziei Guvernului de a amâna construcţia tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu.

'De ce 'Jos Guvernul'? Dacă ar fi avut un dram de patriotism cei care formează astăzi Guvernul, nu eram în piaţă să le spunem să facă autostrada Sibiu-Piteşti, care este punctul de legătură între Viena şi Constanţa. (...) De ce 'Jos Băsescu'? Pentru că a transformat salariaţii în sclavi, a modificat Codul muncii în interesul altora, nu al cetăţenilor României', a susţinut liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, care le-a cerut protestatarilor să rămână uniţi.

Liderul BNS, Dumitru Costin, prezent la mitingul de la Mioveni, a anunţat noi proteste de stradă pentru următoarele luni.

'Singura soluţie este strada, nu negocierile, nu discuţiile purtate la televizor. Cu oamenii în stradă, asta este singura cale de negociere cu aceşti guvernanţi', a afirmat liderul BNS.

Protestul s-a încheiat fără incidente.

×
Subiecte în articol: protest Dacia mioveni