x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de profesori au plecat în marş spre Parlament: "Fără educaţie, moare orice naţie!". Vezi RESTRICŢIILE de circulaţie

Mii de profesori au plecat în marş spre Parlament: "Fără educaţie, moare orice naţie!". Vezi RESTRICŢIILE de circulaţie

06 Noi 2013   •   08:23
Mii de profesori au plecat în marş spre Parlament: "Fără educaţie, moare orice naţie!". Vezi RESTRICŢIILE de circulaţie
UPDATE 12:29 - Peste 7.000 de cadre didactice care protestează miercuri în Capitală au plecat în marş de la Guvern spre Parlament, manifestanţii din primul rând al coloanei purtând tricouri inscripţionate cu litere care formează mesajul "SALVAŢI EDUCAŢIA".

Traseul marşului este Calea Victoriei - Pod Naţiunile Unite - bd. Naţiunile Unite - bd. Libertăţii - Piaţa Constituţiei.

Circulaţia rutieră este restricţionată atât pe acest traseu, cât şi pe străzile adiacente.

UPDATE 11:40
- Mii de cadre didactice protestează miercuri în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, prin scandări ca "Fără educaţie, moare orice naţie", dar şi împotriva Guvernului, pe care îl acuză de minciună.

La protestul organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) s-au adunat dascăli din Capitală şi din numeroase judeţe, care au venit cu fluiere, steaguri şi pancarte cu mesaje printre care "Fără şcoală = popor analfabet" şi "Respectaţi resursa umană din educaţie sau va pleca".

Unul dintre profesori, îmbrăcat ca un cerşetor, are un banner pe care scrie "Murim noi, muriţi şi voi".

Manifestanţii scandează "Solidaritate!", "Grevă generală!", "Fără educaţie, moare orice naţie", "Şase la sută!" şi "Legea respectaţi, 6 alocaţi", dar şi împotriva Guvernului - "Guvernul USL e la fel ca PDL", "Mincinoşii!" şi "Jos guvernul mincinos!".

UPDATE 10:15
- Profesorii au început să se strângă în Piaţa Victoriei.

Peste 10.000 de membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ sunt aşteptaţi astăzi să protesteze, între orele 11:00-12:00, în faţa Guvernului. Dascălii solicită modificarea legislației din domeniu și alocarea unor sume mai mari pentru acest sector în bugetul din 2014.

Imagini LIVE pe webcam jurnalul.ro din Piaţa Victoriei

Potrivit unui comunicat, sindicaliștii vor pleca, la ora 12:00, într-un marș până la Parlament.

Principalele revendicări ale FSLI se referă la alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru educație, modificarea Legii educației naționale, adoptarea unei legi a salarizării, dar și la depolitizarea și debirocratizarea învățământului.

"Dacă şi după această amplă acţiune vom fi trataţi cu aceeaşi ignoranţă, dascălii vor fi nevoiţi să închidă şcolile", a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Restricţii de circulaţie pentru desfăşurarea protestelor FSLI

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 6 noiembrie 2013 în intervalul orar 10.00 - 15.30, vor avea loc un miting şi un marş organizate de FSLI, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Astfel, între 11.00 şi 13.00, în Piaţa Victoriei, va avea loc un miting, în spaţiul delimitat Bulevardul Aviatorilor, Şoseaua Kiseleff şi breteaua din prelungirea Bulevardului Iancu de Hunedoara

Pe durata desfăşurării acestuia, circulaţia rutieră va fi sistematizată pe principiul dublu sens pe Bulevardul Aviatorilor. Pe Şoseaua Kiseleff se va circula normal până în momentul plecării în marş.

În intervalul 13.00 - 15.00, va avea loc un marş pe traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Pod Naţiunile Unite - Bulevardul Naţiunile Unite - Bulevardul Libertăţii - Piaţa Constituţiei.

În timpul marşului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul de deplasare şi pe străzile adiacente la acesta.


×