x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest de susţinere a medicilor demişi pentru malpraxis la maternitatea din Iaşi

Protest de susţinere a medicilor demişi pentru malpraxis la maternitatea din Iaşi

de Agerpres    |    30 Sep 2014   •   17:13
Protest de susţinere a medicilor demişi pentru malpraxis la maternitatea din Iaşi

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi au declanşat, marţi după-amiază, un protest spontan pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de demiterea managerului unităţii medicale, doctorul Emil Anton.

Personalul din cadrul maternităţii ieşene a strâns semnături şi a ieşit în curtea unităţii medicale pentru a cere reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii să nu-l demită pe medicul Emil Anton din funcţia de conducere.

Protestul a fost declanşat după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au recomandat marţi eliberarea din funcţie a managerului şi directorului medical al Maternităţii "Elena Doamna" şi numirea unei echipe manageriale care să asigure un management eficient al serviciilor medicale acordate pacienţilor, cu respectarea legislaţiei în vigoare. O altă măsură impusă este cea a sancţionării persoanelor care aveau obligaţia asistării unei paciente în timpul sarcinii şi al spitalizării.

Măsurile au fost aplicate după ce o femeie în vârstă de 28 de ani şi soţul acesteia au acuzat de malpraxis, pe 9 septembrie, personalul medical de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna", bebeluşul acestora murind la naştere.

Potrivit declaraţiilor tatălui, pe 8 septembrie, soţia acestuia, gravidă la termen, a fost consultată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna", părinţii fiind asiguraţi de personalul medical de faptul că fătul este bine şi nu vor fi probleme la naştere. Bărbatul susţine că a revenit după câteva ore, când a aflat că soţia sa ar trebui să nască, dar că în spital nu era niciun doctor. Conform acestuia, deşi a fost internată în spital pe 8 septembrie, femeia a fost dusă în sala de naşteri abia a doua zi dimineaţă, în jurul orei 6,50, la insistenţele unui medic anestezist. După 40 de minute, femeia a ieşit din sala de naşteri, moment în care a aflat că nou-născutul e mort.

Conducerea maternităţii neagă acuzaţiile aduse şi susţine că gravida ar fi fost consultată de mai multe ori de medici.

Rezultatul necropsiei efectuate la solicitarea Ministerului Sănătăţii a arătat că fătul a murit cu mai bine de 24 de ore înainte de naştere, în uterul mamei.

×