x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste în toată țara față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Mii de oameni au ieșit în stradă

Proteste în toată țara față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Mii de oameni au ieșit în stradă

22 Ian 2017   •   20:33
Proteste în toată țara față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Mii de oameni au ieșit în stradă

PROTESTE. Mii de oameni au ieșit în stradă, în Capitală și orașele mari ale României, să protesteze față de ordonanțele de guvern privind amnistia și grațierea. La București au ieșit în stradă mai mulți lideri politici, dar și președintele Klaus Iohannis, care le-a transmis oamenilor că vrea să se schimbe legislația din România și susține că oamenii sunt, pe bună dreptate, indignați. 

PROTESTE BUCUREȘTI

Peste 10.000 de protestatari s-au adunat duminică în Piaţa Universităţii, nemulţumiţi de modificările care ar urma să fie aduse legislaţiei penale, și au plecat în marş spre Palatul Victoria. 

Acestora li s-a alăturat şi preşedintele Klaus Iohannis. El a mers o perioadă cu mulţimea, timp în care protestatarii strigau ''Iohannis e cu noi''. Ulterior, preşedintele s-a urcat în maşină, s-a deplasat pe bd. Magheru, după care a coborât din nou, a intrat în mulţimea de protestatari şi i-a salutat. 

Mulţimea a mai scandat "Corupţia ucide", "Colectiv", "Jos Ciorbea!" şi "Dragnea nu uita România nu e a ta". Pe pancarte au fost scrise mesaje precum ''Bucureştiul cere fără graţiere", "Dacă îi graţiază cine va mai scrie cărţi?". 

PROTESTE CLUJ NAPOCA

Aproximativ 2.000 de persoane au protestat, duminică seară, la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, arătându-şi nemulţumirea şi faţă de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. 

Participanţii la miting au purtat pancarte pe care, printre altele, se putea citi: ''Nu amnistie, hoţii la puşcărie'', ''În democraţie, hoţii stau la puşcărie'', ''Cu aşa un avocat, poporul riscă o condamnare'', ''Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni'', ''PSD - nu uita, ţara asta nu-i a ta'', ''Jos Ciorbea''. 

De asemenea, protestatarii au scandat ''Demisia'', ''Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie'', ''Dragnea, nu uita, va veni şi vremea ta''.

PROTESTE SIBIU

Aproape 3.000 de sibieni au protestat în centrul oraşului faţă de proiectul legii graţierii. 

Majoritatea dintre cei prezenţi nu sunt membri de partid. Protestul se desfăşoară calm, fără incidente, manifestanţii strigă lozinci anti PSD. 

Primăria a autorizat acest protest pentru a se desfăşura în intervalul 18,00-20,00 în Piaţa Mare din oraş şi pe principala arteră pietonală.

PROTESTE ARGEȘ

Aproximativ 100 de persoane au protestat duminică, la Piteşti, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. 

Mitingul autorizat s-a desfăşurat în Piaţa ''Vasile Milea'' din centrul municipiului, în faţa sediului Instituţiei Prefectului Argeş. 

Manifestanţii au scandat "În democraţie, hoţii stau la puşcărie" şi "DNA să vină să vă ia" şi au purtat pancarte cu mesaje precum "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi". 

PROTESTE BAIA MARE

Peste 400 de persoane au protestat duminică seara, în faţa Instituţiei Prefectului-Judeţul Maramureş din municipiul Baia Mare, fiind nemulţumite de o posibilă modificare a legislaţiei penale. 

Persoanele care au venit în faţa Prefecturii Maramureş s-au mobilizat pe reţele de socializare, iar unele site-uri locale au anunţat desfăşurarea protestului cu câteva zile înainte. 

Strânşi pe platoul din faţa Prefecturii, protestatarii au scandat: "Dragnea nu uita, România nu-i a ta!" , " Nouă ne pasă, nu vom sta acasă!" şi "Corupţia ucide!" De asemenea, pe unele pancarte se putea citi: "Nu graţiere, nu amnistie". 

PROTESTE IAȘI

Aproximativ 600 de persoane protestează duminică seara în Piaţa Unirii din Iaşi, în semn de nemulţumire faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. 

Protestatarii au venit în Piaţa Unirii după ce s-au mobilizat în cursul acestei zile pe reţelele de socializare. 

Ei scandează lozinci precum "Nu graţierii! Nu amnistiei!" şi cer demisia ministrului Justiţiei şi a Avocatului Poporului. Protestatarii cer "Guvern pentru popor", precum şi transparenţă în guvernare. 

PROTESTE PLOIEȘTI

Două sute de persoane au mărşăluit duminică seară din centrul municipiului Ploieşti până în Piaţa ''Mihai Viteazul'' şi înapoi, acestea protestând faţă de proiectele privind modificările din justiţie şi cerând stoparea corupţiei. 

Manifestanţii au vuvuzele, fluiere, pancarte cu mesaje împotriva corupţiei şi steaguri. Au pornit din zona Palatului Administrativ din Ploieşti şi au mărşăluit însoţiţi de jandarmi şi poliţie până în Piaţa ''Mihai Viteazul'' şi înapoi, aceştia continuând protestul în centrul oraşului. 

Pe traseu, protestatarii au scandat "DNA să vină să vă ia", "Jos corupţia", "În democraţie hoţii stau la puşcărie", "Uniţi salvăm toată România" şi "PSD - ciuma roşie". 

În fruntea coloanei s-a aflat un grup de persoane care a purtat un tricolor pe care era scris mesajul "Jos corupţia, vrem să trăim liniştiţi. Semnat. Poporul". 

PROTESTE GALAȚI

Câteva sute de persoane au protestat, duminică seara, paşnic, pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi, exprimându-şi dezacordul faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. 

Câţiva protestatari au agitat drapele naţionale, în timp ce alţii au afişat pancarde cu diverse mesaje, precum: 'Nu acceptăm ca hoţii să-şi dea legi prin care să îşi salveze hoţiile' , 'Noi apărăm democraţia/voi, corupţia şi hoţia', 'Legea-i lege pentru toţi/nu-i făcută pentru hoţi', 'Respect pentru statul de drept', 'Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate', sau 'Vă vedem-vrem România curată'. 


PROTESTE PIATRA NEAMȚ

proximativ 200 de persoane au protestat, duminică, la Piatra Neamţ, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale. 

Protestatarii, care au venit în urma unui apel de pe reţelele de socializare, s-au adunat, la ora 18,00, în faţa Casei de Cultură. 

Unii dintre aceştia au venit cu pancarte pe care scria 'Nu amnistie! Nu graţiere!' sau 'Vrem justiţie, legi mai dure, vrem să nu-i lăsăm să fure!'. 

Protestul s-a desfăşurat liniştit, cu puţine scandări, iar cei prezenţi au discutat între ei pe tema proiectelor de lege puse în discuţie de Ministerul Justiţiei. 

PROTESTE TÂRGU MUREȘ

Aproximativ 80 de persoane s-au adunat, duminică seară, la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Târgu Mureş, pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă pentru modificarea Codurilor penale şi graţierea unor pedepse. 

Protestatarii s-au plimbat aproximativ o oră şi jumătate în jurul Ceasului cu Flori şi au scandat 'Fără amnistie!' şi 'România liberă!'. 

Protestul de la Târgu Mureş a fost anunţat pe reţele de socializare, iar la acesta s-au alăturat o serie de politicieni locali, cum ar fi reprezentanţii Partidului Oamenilor Liberi, precum şi persoane care au trecut întâmplător prin centrul oraşului.

PROTESTE TIMIȘOARA

Câteva mii de timişoreni au ieşit duminică seara în stradă pentru a protesta faţă de modificările care ar putea fi aduse legislaţiei penale. 

Protestatarii poartă pancarte cu inscripţii ''Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi'', ''În democraţie hoţii stau la puşcărie'', ''Vrem democraţie fără amnistie'', ''DNA să vină să vă ia'', ''Penalii la puşcărie'', ''Spunem nu amnistiei şi graţierii'', ''La închisoare, nu la guvernare'', ''Corupţia ucide''. 

Manifestanţii au cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, dar şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache. De asemenea, ei au cerut organizarea unui referendum pe tema modificării Codului penal şi a graţierii. 

Protestul este autorizat, iar mobilizarea s-a făcut pe Facebook.

Sursă: Agerpres

 

×