x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Putin şi Biden ar putea avea o întâlnire în format online. Rusia vrea garanţii din partea NATO

Putin şi Biden ar putea avea o întâlnire în format online. Rusia vrea garanţii din partea NATO

03 Dec 2021   •   20:30
Putin şi Biden ar putea avea o întâlnire în format online. Rusia vrea garanţii din partea NATO
Sursa foto: Agerpres

Rusia şi Statele Unite intenţionează să organizeze în curând o întrevedere prin videoconferinţă a preşedinţilor Vladimir Putin şi Joseph Biden, anunţă un consilier prezidenţial rus, precizând că Moscova urmează să ceară garanţii de securitate din partea NATO.

Iuri Uşakov, consilier prezidenţial rus pentru Politică Externă, a declarat că summitul în format online Rusia-SUA va avea loc după vizita preşedintelui Vladimir Putin în India, săptămâna viitoare. "Noi avem o dată concretă pentru această videoconferinţă. Dar este bine să aşteptăm aprobarea finală din partea americanilor", a afirmat Iuri Uşakov, citat de agenţia Reuters.

"Ţinând cont de situaţia tensionată, există acum nevoia urgentă de a ne fi oferite garanţii adecvate. Situaţia pur şi simplu, nu mai poate continua în acest fel", a subliniat oficialul rus.

Pe agenda summitului virtual vor fi relaţiile SUA-Rusia, tensiunile din Ucraina şi Belarus, stabilitatea strategică, precum şi crizele din Afganistan, Iran, Libia şi Siria. Discuţiile privind stabilitatea strategică vor continua pe baza premiselor fixate la întâlnirea pe care Joseph Biden a avut-o cu Vladimir Putin în iunie, la Geneva.

(sursa: Mediafax)

×