x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Beligan a devenit Cetăţean de onoare al judeţului Vrancea

Radu Beligan a devenit Cetăţean de onoare al judeţului Vrancea

24 Ian 2014   •   21:20
Radu Beligan a devenit Cetăţean de onoare al judeţului Vrancea
Sursa foto: Radu Beligan a devenit Cetăţean de onoare al judeţului Vrancea

Actorul Radu Beligan a devenit, vineri, Cetățean de onoare al județului Vrancea potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, și aprobat în ședință publică de respectivul forum.

"Radu Beligan este nu doar un actor și om de cultură onorat nu numai în România dar și în lume, ci o adevărată instituție națională, el făcând tot ceea ce a fost posibil din partea sa pentru România. Vreau să îi mulțumesc și să îi urez sănătate îndelungată", a spus în cadrul ședinței CJ Marian Oprișan, președintele instituției.

Prezent la manifestarea culturală de la Focșani prilejuită de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde va rosti un monolog dedicat momentului omagial, Radu Beligan a mulțumit pentru gratitudinea arătată de vrânceni, promițând că va fi sănătos pentru a fi încă util Teatrului Național.

În vârstă de 95 de ani și cu 75 de ani de carieră în teatru, Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor pentru că este cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă. Printre alte premii și distincții, actorul a mai primit Premiul Academiei Române, Premiul Academiei din Florența, Premiul 14 iulie conferit de Ministerul de Externe al Franței. A fost președinte al Asociației Internaționale a Teatrului.

×
Subiecte în articol: Radu Beligan cetatean de onoare vrancea