x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Mazăre rămâne ÎN AREST, pentru că ÎCCJ a admis contestaţia procurorilor DNA

Radu Mazăre rămâne ÎN AREST, pentru că ÎCCJ a admis contestaţia procurorilor DNA

28 Mai 2015   •   09:34
Radu Mazăre rămâne ÎN AREST, pentru că ÎCCJ a admis contestaţia procurorilor DNA

Radu Mazăre va fi cercetat în continuare în arest, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, după ce instanţa supremă a admis contestaţia DNA la înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Citeşte şi Radu Mazăre a demisionat din PSD

Instanţa supremă a admis, pe 22 mai, cererea fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, însă Decizia a fost contestată de procurorii DNA, scrie antena3.ro. Miercuri, ICCJ a admis contestaţia procurorilor, astfel că Mazăre va rămâne în arest.

Citeşte şi Radu Mazăre a demisionat de la Primăria Constanţei!

Tot Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, să respingă propunerea procurorilor DNA de a prelungi arestarea preventivă în cazul lui Radu Mazăre şi al lui Sorin Strutinsky, dispunând ca fostul edil şi omul de afaceri să fie arestaţi la domiciliu.

Citeşte şi Mazăre vrea să iasă din politică: Sunt o țintă, un trofeu. M-am săturat să stau cu geanta la ușă

Decizia a fost contestată de procurori, judecătorii urmând să stabilească joi dacă vor prelungi arestul preventiv pentru Mazăre şi Strutinsky.

Citeşte şi Radu Mazăre, arestat preventiv, a fost suspendat din funcţia de primar al Constanţei

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

×
Subiecte în articol: radu mazare aest dna ICCJ arest la domiciliu