x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat a prezentat concluziile anchetei legată de sinuciderea din centrul Bucureștiului

Raed Arafat a prezentat concluziile anchetei legată de sinuciderea din centrul Bucureștiului

24 Mai 2015   •   15:35
Raed Arafat a prezentat concluziile anchetei legată de sinuciderea din centrul Bucureștiului

Salteaua care a fost adusa din Argeş şi ar fi trebuit montată în locul în care a căzut femeia nu a fost umflată, relatează Antena 3 care îl citează pe Raed Arafat.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au explicat de ce au luat această decizie: "În momentul în care ne pregăteam să o umflăm, echipa de negociatori a spus să încetăm orice demers pentru că femeia începuse să se agite".

În plus, aceştia au spus că astfel de saltele nu sunt potrivite pentru a atenua căderile de la distanţe mari, deoarece persoana care cade în gol pe saltea este aruncată cu putere lângă perna gonflabilă. Potrivit acestora, mulţi oameni au ajuns în scaun cu rotile în acest mod.


Raed Arafat a prezentat concluziile în cazul femeii care s-a sinucis: "A fost chemat medicul specialist psihiatru, care a evaluat victima şi care a concluzionat un posibil episod psihotic catatonic. Victima nerelaţionând doar non-verbal cu negociatorii fiind hidratată şi hrănită, dar fără să comunice deloc verbal cu negociatorii pe tot parcusrul intervenţiei."

Medicul Raed Arafat a vorbit şi despre posibilele cauze care au făcut-o pe femeie să recurgă la acest gest: "Istoricul patologic a victimei, decesul fiicei acesteia produs relativ recent  şi problemele personale legate de locul de muncă şi de veniturile salariale obţinute".

S-a explicat şi care a fost motivul pentru care platforma a fost ridicată, deşi a ajuns până la etajul şase din opt, în momentul în care victima a "început să se agite".

Medicul a vorbit şi despre etapele parcurse de negociatori pentru a o convinge să renunţe la gândul sinucigaş. "Negociatorii vorbeau unidirecţional cu victima încercând să o convingă să renunţe."

Declaraţiile psihologului care a spus că a putut ajunge până la victimă fără ca nimeni să îl oprească, nu au fost confirmate.

×