x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Ar fi mai contagioasă cu 70% față de cum era până acum

Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Ar fi mai contagioasă cu 70% față de cum era până acum

21 Dec 2020   •   18:20
Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Ar fi mai contagioasă cu 70% față de cum era până acum
Sursa foto: gov.ro

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că noua tulpină dezvoltată de coronavirus se răspândește cu 70% mai repede față de forma existentă până acum, iar acest lucru duce la o presiune mai mare pe sistemul sanitar.

Au apărut cazuri cu noua tulpină în alte două țări. Este clar că această tulpină nu a apărut ieri, ea a circulat, doar că ieri au fost date mai multe semnale de către autoritățile britanice  despre agresivitatea cu care se răspândește, că ar fi mai contagioasă cu 70% față de cum era până acum. Nu cauzează o boală mai gravă, nu are mortalitate mai mare, dar contagiozitatea este mai mare. Așadar, trebuie să fim atenți pentru că, dacă începe să se răspândească, creșterea numărului de cazuri înseamnă presiune mai mare pe sistemul sanitar.”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, acesta a precizat că având în vedere noua tulpină a coronavirusului au fost luate măsuri suplimentare.

„Noi am fost după Belgia, Olanda, Italia, Franța, Bulgaria a luat unele măsuri. Astăzi este o discuție care va avea loc la nivelul președinției europene pentru a vedea ce măsuri trebuie luate. Noi avem acum două măsuri implementate: obligativitatea carantinării, la sosire timp de 14 zile la domiciliu și interdicția zborurilor.”, a mai declarat Arafat.

În urmă cu câteva săptămâni, aproximativ un sfert din cazurile din Londra erau cauzate de noua variantă, iar în prezent acestea reprezintă două treimi din cazuri, potrivit The Guardian

Noua tulpină de coronavirus a început să se răspândească în mai multe state europene, iar acest lucru a dus la apariția mai multor restricții, printre care suspendarea zborurilor către și dinspre Marea Britanie.

În prezent, se fac cercetări pentru a descoperi ce efecte poate produce această mutație și cât de mult poate afecta rata mortalității.

×
Subiecte în articol: raed arafat coronavirus Covid-19