x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila: Nu există contraindicație absolută pentru vaccin. Nu știu ce boală are Nicușor Dan

Rafila: Nu există contraindicație absolută pentru vaccin. Nu știu ce boală are Nicușor Dan

23 Noi 2021   •   20:49
Rafila: Nu există contraindicație absolută pentru vaccin. Nu știu ce boală are Nicușor Dan
Sursa foto: Hepta

Alexandru Rafila, propus la Ministerul Sănătății, spune că nu există o contraindicație absolută pentru vaccinare. Întrebat despre faptul că Nicușor Dan nu s-a vaccinat, Rafila spune că nu știe ce boală are: „e normal să dea un exemplu, e un lider al comunității”.

Rafila a spus, marți seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că nu există o contraindicație absolută legată de vaccinare, ci poate să existe doar o contraindicație temporară: „ai o infecție virală, ești răcit, nu te duci să faci vaccinul. Te duci după ce te vindeci”.

Întrebat dacă Nicușor Dan este cumva răcit, Rafila a răspuns: „Nu știu exact care este afecțiunea pe care o are ca să pot discuta despre asta și oricum există legea drepturilor pacientului. Chiar dacă aș ști ce afecțiune are, nu aș putea să vă spun. E normal să dea un exemplu, e un lider al comunității”.

Rafila a repetat că nu există afecțiune în fața căreia să fie contraindicat vaccinul, cu excepția persoanelor care au alergii la unul dintre componentele serului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila