x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raniti din batai cu rangi si cu bate

Raniti din batai cu rangi si cu bate

15 Noi 2004   •   00:00

OBSERVATOR
SCANDAL - Interlopii de carton se iau la harta in Chitila Doua clanuri de rromi din cartierul Chitila, situat la margine de Bucuresti, s-au luat la paruiala sambata dupa-amiaza. Tensiunile dintre cele doua familii exista de mai mult timp, ambele incercand sa-si impuna suprematia in zona. Rromii se acuza reciproc de declansarea scandalului.
EDUARD PASCU

Click pentru a mari imaginea
AGRESIVI. Rromii de la periferia Capitalei au creat probleme politistilor de mai multe ori in ultimele luni
Sambata seara, tensiunile acumulate intre clanul lui Barbu si clanul lui Gemenii au atins apogeul. Daca inainte cu doua zile cele doua tabere s-au "incitat" una pe cealalta, sambata conflictul a rabufnit.

RAZBOI. Vineri seara, in jurul orei 20:00, pe strada Radu Dragos din cartierul Chitila a avut loc o altercatie intre Mihaita Stelica si Florin Vlangar, primul din clanul Barbu, celalalt membru al clanului Gemenii. Din ancheta politistilor reiese ca Vlangar si alti cinci-sase barbati au intrat in curtea lui Stelica, inarmati cu rangi si bate. Ei l-au batut pe proprietarul imobilului, internat in spital in urma agresiunilor. Sambata dupa-amiaza, in jurul orelor 16:00, Vlangar, insotit de aceleasi persoane, a revenit la locuinta lui Mihaita Stelica. Aici au distrus geamurile unei Dacia 1310, precum si geamurile casei. Familia agresata a sustinut ca a fost furata din dormitor o geanta in care erau 1.000 de dolari si 500 de euro. Dupa ce au plecat, agresorii s-au urcat intr-o masina si s-au indeptat spre Sos. Chitilei. Pe drum l-au intalnit pe Paul M. (43 de ani), din judetul Arges, membru al clanului Barbu. Masina pe care o conducea Paul a fost blocata in trafic. Membrii clanului Gemenii l-au batut pe Paul M. si au distrus geamurile masinii. Argeseanul a refuzat internarea. Pentru aplanarea conflictului, la domiciliile lui Mihaita Stelica si Florin Vlangar au sosit mai multi politisti de la Sectia 5, jandarmi si membri ai fortelor de interventie rapida. Audiat, Mihaita Stelica a sustinut ca vineri seara, fiind in curte, a avut un schimb de replici cu patru barbati dintr-o masina Dacia Papuc, de culoare albastra. Acestia au strigat membrilor familiei sale sa nu mai fure sina de cale ferata - acesta locuind langa linie - spunandu-i totodata ca o sa se trezeasca in casa cu un tren deraiat. Mai mult, unul dintre cei din masina l-ar fi injurat si amenintat.

MOTIV. La randul sau, Vlangar a declarat ca, la ora respectiva, era cu fratele sau pe strada Soldat Neagoe Teodor, in dreptul barierei CFR, cand Stelica Mihaita l-a injurat si a dat cu masina peste el, iar dupa ce a cazut a fost luat la bataie de mai multi barbati. Investigatiile in acest caz continua, pentru descoperirea tuturor participantilor la scandal, iar Vlangar, precum si doi dintre membrii grupului sau, respectiv Gheorghe Mahulea (59 de ani) si Niculina Dorobantu (35 de ani), au fost retinuti pentru ultraj contra bunelor moravuri, violare de domiciliu si distrugere.

CONFLICTE MAI VECHI
Pe 17 octombrie, politistii Sectiei 5 au aplanat cu ajutorul fortelor de interventie rapida un alt scandal izbucnit intre aceleasi clanuri, al lui Paul si al Gemenilor. Motivul? Nicolae Mihai (19 ani), care se afla la volanul unui autoturism Dacia 1310, desi nu avea permis, circula pe soseaua Chitilei, dinspre Bulevardul Laromet spre Bulevardul Bucurestii Noi. Din cauza vitezei excesive, tanarul a acrosat un alt autoturism, care mergea in fata sa. Apoi a pierdut controlul asupra masinii si a tamponat un Opel Vectra, parcat. In urma accidentului, o tanara insarcinata si-a pierdut viata si mai multe persoane au fost ranite grav.
×
Subiecte în articol: observator