x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Răul să înţeleagă că nu te-a învins. Curaj Antena 3!“

“Răul să înţeleagă că nu te-a învins. Curaj Antena 3!“

10 Aug 2014   •   20:20
“Răul să înţeleagă că nu te-a învins. Curaj Antena 3!“

Mesaje de susţinere pentru postul de televiziune care luptă cu abuzurile unui regim despotic

Călin Popescu Tăriceanu:  “Am avut de a face cu un caz controversat”
Preşedintele Senatului, liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că a luat act de sentinţa formulată în dosarul ICA şi că nu se poate pronunţa pe fondul acestei probleme, menţionând totodată că va lupta pentru libertatea presei şi se va opune oricăror abuzuri împotriva instituţiilor de presă. “Am luat astăzi act de sentinţa formulată  de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în cazul în care este implicat şi domnul Dan Voiculescu. În calitate de politician nu mă pot pronunţa pe fondul acestei probleme. Consider însă că orice cetăţean al României trebuie să beneficieze de o împărţire echitabilă a justiţiei. Am avut de a face cu un caz controversat în urma căruia rămân încă multe întrebări fără răspuns. Indiferent cum se numeşte persoana implicată într-un caz, trebuie să beneficieze de aplicarea şi respectarea legii, fără justiţie televizată, fără linşare publică”, precizează Tăriceanu, în comunicatul transmis vineri de PLR. Potrivit lui Tăriceanu, “tot procesul a fost extrem de public, ceea ce întotdeauna poate să creeze denaturări ale percepţiei”.
“Justiţia ar trebui să nu se lase influenţată de presiuni din partea opiniei publice în formularea unei sentinţe. Totodată, justiţia nu are rolul de a da exemple opiniei publice, de a satisface orgolii de orice natură sau de a aduce pacea socială, ci de a oferi oricărui cetăţean dreptate şi tratament egal în faţa legii”, mai spune el.

Actorul Dorel Vişan : “Sunt cu sufletul şi inima mea lângă voi”
“Sunt cu sufletul şi cu inima mea lângă voi şi nu cred că cineva ar îndrăzni ca o emisiune aşa minunată cu telespectatori minunaţi să fie văduviţi în acest proces”.

Actriţa Carmen Tănase: “Am simţi revoltă, tristeţe şi frică”
 “Vreau să vă spun că astăzi am retrăit un amalgam de sentimente pe care le-am trăit pentru prima dată acum 47 de ani, când am aflat că tatăl meu este arestat. Atunci nu am înţeles mare lucru, am simţit revoltă, tristeţe, frică. Astăzi am trăit exact acelaşi amalgam de sentimente, dar am simţit şi mirosul vremurilor de atunci. Nu credeam că, după ce acum 24 de ani am zbierat ca o apucată libertate pe stradă, că voi trăi acum fix aceleaşi sentimente şi arome de acum 47 de ani când a fost groaza copilăriei mele. NU pot înţelege bucuria, frenezia unor oameni în aceste momente”.

Monica Ghiurco: “Aţi fost printre foarte puţinii care aţi reuşit să aduceţi la lumină adevărul”
“Trebuie ca noi jurnaliştii să manifestăm această solidaritate de breaslă atât de necesară în această ţară. Eu am trecut recent printr-o experienţă similară, am simţit pe propria piele ce înseamnă să fii cenzurat. Sunt aici pentru a face un apel la presa respectabilă din România. M-am mândrit cu realizările voastre profesionale, deşi nu lucrez la Antena 3. Aţi fost printre foarte puţinii care aţi reuşit să aduceţi la lumină adevărul. Mai vreau să subliniez ceva pentru că cred că este un moment de răscruce, cred că este momentul trezirii conştiinţei civice, pentru că trebuie să avem şi este un moment prielnic”.

Gabriela Firea: “Este un moment cumplit”
“Am tot sperat că este doar un coşmar şi că acesta se va termina. Am fost şi în turn şi acum am simţit nevoia să vin şi aici pentru că atât eu cât şi familia mea am considerat că este un moment de răscruce. Aceşti oameni care acum se bucură, din diferite motive, au nevoie de o replică pe măsură. (...) Sunt cu tot sufletul alături de Camelia, Corina şi Dana Voiculescu, fiicele domnului Profesor. Este un moment cumplit, ca tatăl să-şi piardă libertarea. Îmi pare rau şi pentru cei 5 nepoţei, care ştiu că îşi iubesc bunicul nespus, precum şi pentru Liana. Le transmit tărie, putere şi speranţă foştilor mei colegi”, a scris Gabriela Firea, senator PSD, pe Facebook.

Draga Olteanu Matei: “Vă pun apartamentul meu la dispoziţie”
“Sunt alături de dumneavoastră. Ce vă spuneam eu că mai rămâne să aşteptăm duba acasă? Şi eu vă pun apartamentul la dispoziţie. Vreau să vă spun că admir foarte mult pe doamnele Antenei 3. Din această seară, dictatura s-a reinstaurat în ţara noastră”

Mircea Diaconu: Răul să înţeleagă că nu te-a învins”
“Trebuie să spui adevărul cu orice preţ; acum suntem în punctul în care apare preţul”, a afirmat europarlamentarul Mircea Diaconu, , într-o intervenţie telefonică la ediţia specială de vineri seară, a Antenei 3. Maestrul a arătat că, în “logica răului”, acum a apărut preţul pe care Antena 3 îl are de plătit, ca urmare a adevărurilor care s-au tot spus. “Răul să înţeleagă că nu te-a învins. Important e să continuăm să vorbim, să spunem şi să gândim la fel. Şi să nu ne atingă răul. Curaj tuturor”,  a mai spus Mircea Diaconu.

Mădalin Voicu: “Eu cred că Antena 3 va putea creşte de “n” ori”
Deputatul PSD Mădălin Voicu a comentat, în cadrul emisiunii “Ediţia de Weekend”, la Antena 3, decizia Curţii de Apel Bucureşti în dosarul “Telepatia” prin care s-a hotărât că sediul postului de ştiri şi terenul pe care se află clădirea să fie confiscate. Senatorul a precizat că nu îşi pune mari speranţe nici în capacitatea procurorului şef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de a rezolva situaţia. “Mi-e teamă şi de decizia imediată a procurorului şef, a doamnei Kovesi, pe care o bănuiesc, la fel ca şi pe Traian Băsescu, de un gen de comportament cu amprente viscerale vecine cu abuzul. Dânsa arată cu degetul că acest caz trebuie rezolvat, într-un anumit fel, într-un anumit termen, cu o anumită viteză. Eu nu pot să am o stare de aşteptare firească, pentru că ştiu ce înseamnă instituţiile astea. În loc să se limpezească lucrurile, suntem din ce în ce mai aproape de o atitudine hipercomunistă, un comunism exacerbat, poate al anilor '50, când forma de penitenţă era decisă în cinci minute, fără echivoc”, a spus Mădălin Voicu. “Ce este cel mai important, faptul că  voi treceţi prin aceste momente, deloc plăcute, faptul că voi trebuie să găsiţi o soluţie, asta trebuie să vă anime, să vă dea putere şi forţă să treceţi peste aceste lucruri şi să fiţi pregătiţi pentru orice, fără a abandona mesajul. Eu cred că Antena 3 va putea creşte de “n” ori faţă de ce nivel, deja foarte ridicat, aveţi. Un om ca mine, care a trecut prin multe lucruri, rele şi grele, lucrurile astea m-au chinuit groaznic, dar m-au şi întărit şi mi-au dat o nevoie de a demonstra că soarta şi viaţa pot fi şi altfel”,  a conchis politicianul.

Adrian Năstase: “ Ziua de vineri mi-a lăsat un gust extrem de amar”
Aflat în penitenciarul Jilava, fostul premier Adrian Nastase a ţinut să transmită un mesaj de susţinere atât pentru Antena3, cât şi pentru Dan Voiculescu.
“Din 2005, România nu a mai făcut istorie. S-a ocupat însă de vendete, de războaie politice interne, epuizându-se în bătălii fără miză. Ziua de vineri mi-a lăsat un gust extrem de amar. Am avut sentimentul că urmează <>, în varianta românească şi împlinirea nefericită a legendei Casandrei.
Nu era vorba doar de “execuţia” lui Dan Voiculescu ci, mai ales, de încercarea de a impune “obligaţia la tăcere” pentru vocile jurnaliştilor de la Antena3. Vreau, de aceea, să vă transmit că, în ceea ce veţi decide pentru viitor, vă voi fi alături - din spatele gratiilor sau din libertate", se arată în mesajul fostului premier, publicat de Antena 3. “Pentru naivi, adaug cuvintele lui Montesquieu: “E mai uşor să găseşti oameni extrem de virtuoşi decât oameni extrem de înţelepţi”. Au trecut zece ani de încercări şi dezbinări. Următorii zece vor fi oare la fel? Cu prietenie, Adrian Năstase”, încheie Năstase.

Ioan Ghişe: “Acest proces, evident politic, atinge trei mari puncte de interes pentru Băsescu”
Şi senatorul Ioan Ghişe a comentat, la Antena 3, sentinţa: “Acest proces,  evident politic, atinge trei mari puncte de interes pentru Băsescu: distrugerea, cel puţin pentru moment, a unei activităţi a postului Antena 3, discreditarea decisivă a unui adversar politic de temut pe care l-a avut în ultimul an, iar in al treilea rând sunt interese internaţionale să loveasca în ICA, singurul care validează sute de brevete de miliarde de lei anual”

Radu Mazăre: Sper că ştiţi că sunt alături de voi”
Radu Mazăre este alături de Dan Voiculescu şi critică vehement decizia luată de judecători. “Sper că ştiţi că sunt alături de voi. Să facă ceva parlamentarii, să nu se mai accepte niciun proces fără o expertiză independentă, iar completul de judecată să fie ales aleatoriu, prin tragere la sorţi”, a fost mesajul lui Radu Mazăre în cadrul emisiunii “Sinteza zilei”.

×