x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Război total USR PLUS - PNL: Prefectul Capitalei atacă în justiție numirile de directori făcute de Nicușor Dan

Război total USR PLUS - PNL: Prefectul Capitalei atacă în justiție numirile de directori făcute de Nicușor Dan

de Alice Petrescu    |    17 Iun 2021   •   22:04
Război total USR PLUS - PNL: Prefectul Capitalei atacă în justiție numirile de directori făcute de Nicușor Dan
Sursa foto: Captura Antena 3

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunţat joi, pagina sa de socializare că a acţionat în instanţă Municipalitatea, pentru că, în urma corespondenţei oficiale şi a discuţiilor directe, a continuat practica de a detaşa consilierii primarului pe posturi din aparatul de specialitate.

 


 

Prefectul Capitalei spune că, de mai mult timp, Prefectura a transmis către toate primăriile din Bucureşti (cele ale celor şase sectoare şi Municipalitate) o adresă de îndrumare prin care exprima poziţia în legătură cu practica detaşării consilierilor primarilor pe posturi în aparatul administrativ, fie în aparatul primăriilor, fie în instituţiile subordonate.

În plus, Alin Stoica a declarat că a solicitat primarilor să revină asupra măsurii de detaşare şi să scoată posturile la concurs, pentru a permite o selecţie corectă.

"În cazul în care nu puteau rămâne cu postul vacant până la ocuparea prin concurs, pot fi numiţi pe funcţie temporar, până la finalizarea concursului, oameni care îndeplinesc cerinţele postului", a a mai spus prefectul Capitalei.

"Practica de a aduce în instituţii personal (în special de conducere, dar nu numai - vezi Apele Române) din cadrul aparatului de partid, doar pe considerentul că este loial demnitarului, este păguboasă pentru stat, slăbind instituţiile publice. Totodată, legea prevede că orice post vacant să fie ocupat prin concurs sau examen, iar legea trebuie respectată, pentru a ne asigura că posturile sunt ocupate de oameni bine pregătiţi, cu experienţa şi abilităţile necesare postului", a explicat Alin Stoica.

×
Subiecte în articol: Alin Stoica