x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RECORD DE ZĂPADĂ la Bâlea Lac! Vezi IMAGINI LIVE de pe părtii pe webcam jurnalul.ro

RECORD DE ZĂPADĂ la Bâlea Lac! Vezi IMAGINI LIVE de pe părtii pe webcam jurnalul.ro

06 Mar 2015   •   15:03
RECORD DE ZĂPADĂ la Bâlea Lac! Vezi IMAGINI LIVE de pe părtii pe webcam jurnalul.ro

Meteorologii avertizează că riscul de producere de avalanșe este unul însemnat în Munții Bucegi și pe versantul nordic al Făgărașului, unde, la peste 2.000 de metri altitudine, în județul Sibiu, la Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din țară, de 2,28 metri.

În ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă a crescut cu 17 centimetri, în Masivul Făgăraș, la Bâlea Lac, și cu 20-24 de centimetri în Munții Făgăraș. Vineri, la ora 14.00, stratul de zăpadă măsura 2,28 metri la Bâlea Lac, 98 de centimetri la Vârful Omu, 85 de centimetri la Sinaia, 39 de centimetri la Fundata și 38 de centimetri la Predeal.

IMAGINI LIVE de la munte pe webcam jurnalul.ro

Turiștii care și-au propus să își petreacă următoarele 24 de ore în zonele turistice din masivele Bucegi și Făgăraș să se aștepte la noi ninsori, vânt și ceață, scrie Agerpres. La altitudini mai mari de 1.800 de metri, în Bucegi și Făgăraș, peste plăcile de vânt existente s-a depus un strat de până la 25 centimetri de zăpadă proaspătă, cu rezistență scăzută, fără aderență la stratul vechi.

Chiar și la supraîncărcări slabe, stratul puțin stabil de la suprafață poate aluneca cu ușurință peste stratul preexistent, iar la supraîncărcări mari se pot rupe și plăcile vechi de vânt. Spontan sunt posibile curgeri și avalanșe de suprafață.

×