x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Referat DNA: Dorin Cocoş, implicat în dosarul Alinei Bica. Fostul soţ al lui Udrea ar fi primit 10 milioane de euro

Referat DNA: Dorin Cocoş, implicat în dosarul Alinei Bica. Fostul soţ al lui Udrea ar fi primit 10 milioane de euro

22 Noi 2014   •   14:42
Referat DNA: Dorin Cocoş, implicat în dosarul Alinei Bica. Fostul soţ al lui Udrea ar fi primit 10 milioane de euro

Surse judiciare au declarat pentru Antena 3 că numele lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, apare în dosarul în care Alina Bica a fost arestată pentru 30 de zile.

Conform sursei citate, Dorin Cocoş ar fi încasat 10 milioane euro pentru sprijinul pe care i l-ar fi acordat lui Gheorghe Stelian în obţinerea despăgubirilor de la ANRP.

În cursul anului 2010, Gheorghe Stelian a cumpărat de la Dino Sinigalia drepturi litigioase pentru suprafaţa de teren în zona lacului Plumbuita.

Imediat după aceea, Stelian ar fi primit garanţii de la Dorin Cocoş că totul se va rezolva. Stelian a cerut un evaluator pentru teren şi, după ce s-a înţeles cu acesta, i-ar fi dat 100.000 de lei într-un plic pentru ca evaluarea să iasă cu o sumă mai mare pentru teren.

În momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377 de milioane de lei, adică în jur de 90 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor, din aceşti bani Dorin Cocoş ar fi pretins 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului.

Banii ar fi ajuns la fostul soţ al Elenei Udrea în mai multe tranşe şi ar fi fost plătit de Gheorghe Stelian, cercetat în acelaşi dosar cu Alina Bica.

×