x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai I, sărbătorit la Palatul Elisabeta (VIDEO)

Regele Mihai I, sărbătorit la Palatul Elisabeta (VIDEO)

19 Noi 2014   •   12:15
Regele Mihai I, sărbătorit la Palatul Elisabeta (VIDEO)

Regele Mihai I îşi serbează ziua de naştere şi onomastica la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa a împlinit, pe 25 octombrie, 93 de ani.

La ora 12:00, regele Mihai I a ieşit la balconul Palatului Elisabeta, alături de principesa Margareta şi principele Radu, pentru a saluta mulțimea care l-a ovaționat îndelung..
Cei prezenți în curtea palatului, persoane în vârstă însoțiti de nepoți au fluturat drapele tricolore și au strigat lozinci pro-monarhiste - "Trăiască Regele!", "La mulți ani!" și "Monarhia salvează România!"

Evenimentul va continua, românii din ţară şi din Republica Moldova fiind invitaţi, astăzi, la evenimentul 'Porţi Deschise', de la Palatul Elisabeta.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al regelui Mihai I, toţi cei care doresc să ureze 'la mulţi ani' regelui, cu ocazia zilei de naştere şi zilei onomastice, sunt aşteptaţi în grădina Palatului Elisabeta, începând cu ora 11.00.
________________

Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea si al Reginei-mamă Elena.

Regele Mihai şi regina Ana şi-au petrecut ultimele luni la reşedinţa din Elveţia. Joi seară, Majestatea Sa va oferi un dineu în onoarea a doisprezece foşti Şefi de Stat din Europa Centrală şi de Est cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului.  




 

×