x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revoltă la ieşirea din Huşi către Vama Albiţa

Revoltă la ieşirea din Huşi către Vama Albiţa

08 Ian 2013   •   22:18
Revoltă la ieşirea din Huşi către Vama Albiţa

Mai mulţi şoferi şi pasageri aflaţi la ieşirea din municipiul Huşi spre Vama Albiţa s-au revoltat marţi seară, nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să meargă spre punctul de trecere a frontierei, pentru menţinerea ordinii în zonă fiind mobilizaţi peste 20 de poliţişti şi jandarmi.

 
Potrivit IPJ Vaslui, mobilizarea forţelor de ordine în zonă s-a făcut imediat după ce un agent de la Poliţia Rutieră a fost îmbrâncit de o parte din cei aflaţi la ieşirea din municipiul Huşi cu intenţia de a ajunge în Vama Albiţa.
 
La un moment dat, poliţistul în cauză a scos şi pistolul din dotare în încercarea de a intimida un şofer din Republica Moldova care a ignorat semnalele agentului de a opri înainte de indicatorul ce interzice accesul spre vamă.
 
"Şoferul autoturismului de teren a forţat blocajul existent, fiind foarte aproape de a-l lovi pe agentul de poliţie, care s-a ferit din faţa maşinii. Ulterior, când şoferii şi pasagerii existenţi în zonă au observat că respectivul conducător auto a reuşit să plece spre vamă, spiritele s-au încins. în consecinţă, pentru a menţine situaţia sub control, în zonă s-au mobilizat peste 20 de poliţişti şi jandarmi, inclusiv lucrători ai Serviciului de Acţiuni Speciale", a declarat Mediafax inspectorul şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.
 
La această oră, la ieşirea din municipiul Huşi spre Vama Albiţa există peste 50 de autovehicule, majoritatea înmatriculate în Republica Moldova, care aşteaptă deblocarea drumului european E 581 pentru a putea ajunge în punctul de trecere a frontierei.
 
Drumul respectiv este blocat încă de marţi dimineaţă din cauza viscolului puternic care a format suluri de zăpadă pe şosea, ce depăşesc pe alocuri chiar şi un metru.
 

×
Subiecte în articol: revolta drumuri blocate albiţa