x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Robert Negoiţă: Trebuie să creştem performanţa administrativă

Robert Negoiţă: Trebuie să creştem performanţa administrativă

13 Iun 2019   •   13:06
Robert Negoiţă: Trebuie să creştem performanţa administrativă

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat joi că Guvernul ar trebui să reducă numărul de ministere şi numărul de angajaţi pentru a creşte perfomanţa administrativă şi a spus că este nevoie de transparentizarea activităţii administraţiei centrale.

"Trebuie să creştem performanţa administrativă. Ce se întâmplă în administraţia centrală este pur şi simplu inadmisibil, că sunt mai mari salariile la bugetari decât în privat, aşa ceva nu găseşti niciunde în lumea civilizată. Este un dezechilibru care se va întoarce împotriva noastră, este foarte grav. Lăsând la o parte partea asta, aparatul de stat este mult prea gras.(...) Guvenul ar trebui să reducă numărul de ministere şi mai ales numărul de angajaţi. Mai puţin cu amante, mai puţin cu cumetrii, mai puţin cu din astea. (...) Consider că este absolut necesar să transparentizăm activitatea Guvernului şi a administraţiei centrale, în general, este cea mai lipsită de transparenţă administraţie publică din Europa, este inadmisibil, nu suntem Africa şi să transparentizăm activitatea, adică vreau să văd şi eu câţi angajaţi are ministerul cutare şi care e fişa postului pentru fiecare dintre ei, activitatea lor zilnică, ceea ce noi astăzi vom aproba în şedinţa de consiliu la Sectorul 3", a spus Negoiţă înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a adăugat că la Primăria Sectorului 3 a făcut disponibilizări de personal atât anul trecut, cât şi anul acesta, pe criteriul de perfomanţă administrativă.

În altă ordine de idei, Negoiţă a menţionat că susţine proiectul Codului administrativ, dar nu este de acord cu pensiile speciale pentru primari. El a adăugat că în cadrul Asociaţiei Municipiilor, pe care o conduce, nu a fost o discuţie cu privire la pensiile speciale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: robert negoita