x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roma a fost destinaţia favorită a românilor în 2017

Roma a fost destinaţia favorită a românilor în 2017

09 Mar 2018   •   10:35
Roma a fost destinaţia favorită a românilor în 2017
Sursa foto: Roland Nagy, r.nagy@hotmail.co.u

 Roma a fost destinaţia favorită a românilor în 2017, conform datelor companiei Wizz Air, liderul pieţei de transport aerian din România.

Anul trecut, 14,62% dintre românii care au rezervat pachete de vacanţă prin Wizz Tours au preferat Roma, urmată de Malta cu 12,56 procente şi Larnaca cu 10,60%.

Destinaţiile exotice, precum Tenerife sau Dubai, s-au situat şi ele în top 5, în timp ce partea a doua a clasamentului cuprinde oraşe precum Barcelona, Veneţia sau Lisabona.

'În 2017, podiumul destinaţiilor favorite ale românilor a rămas acelaşi ca cel din 2016, cu Roma şi Malta pe primele două poziţii. Dar anul trecut, Larnaca, Tenerife şi Dubai au fost şi ele extrem de apreciate, mai ales datorită climei prietenoase tot timpul anului. În 2018 ne vom completa portofoliul cu alte oraşe speciale din Franţa: Nisa cu plecare din Bucureşti, Lyon din Cluj-Napoca şi Paris din Craiova, aşadar anul se arată a fi extrem de interesant pentru turiştii din România', a spus Istvan Csanalosi, directorul general Wizz Tours.

În ceea ce priveşte durata vacanţei, 30,39% dintre turişti sunt interesaţi de pachete de vacanţă Wizz Tours cu o durată de şapte zile. Tot cam acelaşi procentaj - 30,32% - aleg escapade scurte de doar un weekend (3 nopţi). Raportat la costul pachetelor zbor şi cazare ale Wizz Tours, cel mai ieftin dintre ele, de doar 72 de euro, pentru două persoane, a însemnat două nopţi cazare la un hotel de trei stele din Budapesta. La polul opus, cel mai scump a avut un preţ de 4886,12 euro pentru 11 nopţi cazare în Tenerife la un hotel de cinci stele, două persoane.

Wizz Tours este o platformă de pachete de călătorii ce oferă bilete de avion şi hotel în reţeaua Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est.

Wizz Tours furnizează o largă varietate de pachete de călătorii, atât pentru relaxare, cât şi pentru afaceri, city-break-uri, sau vacanţe de vară şi de iarnă. Ofertele Wizz Tours combină zborurile în reţeaua Wizz Air aflată în continuă dezvoltare şi care la ora actuală însumează 600 de rute în Europa şi afara ei, cu peste 30.000 de hoteluri.AGERPRES/

×
Subiecte în articol: roma destinatia preferată romănilor