x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Român UCIS de poliţie, în apropiere de Paris. Bărbatul avea 42 de ani

Român UCIS de poliţie, în apropiere de Paris. Bărbatul avea 42 de ani

30 Iul 2014   •   08:15
Român UCIS de poliţie, în apropiere de Paris. Bărbatul avea 42 de ani

Un cetăţean român a fost împuşcat mortal, aseară, de un poliţist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, departamentul Essonne, localitate franceză situată la aproape 20 de kilometri sud-est de Paris, potrivit Le Figaro, care citează o sursă apropiată anchetei.

Incidentul s-a petrecut în jurul orelor 19.00 (20.00, ora României), trei indivizi "aflaţi sub influenţa alcoolului şi destul de enervaţi", potrivit sursei amintite, provocând scandal pe străzile din Montgeron. Mai mulţi poliţişti s-au deplasat la faţa locului, dar în faţa agresivităţii celor trei au chemat o echipă a poliţiei naţionale.

Doi dintre bărbaţi au acceptat să se supună instrucţiunilor poliţiei, însă al treilea a refuzat.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a îndreptat ameninţător către un poliţist, „ţinând în mână o sticlă spartă”, a precizat sursa citată, adăugând că poliţistul l-a împuşcat pe acest bărbat.

Victima, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, rezident în Franţa, a decedat pe loc, chiar dacă s-a încercat salvarea lui. Ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi şi plasaţi sub arest.

Prefectura din Essonne a confirmat deschiderea unei anchete judiciare în acest caz, scrie Le Parisien.

Primarul localităţii s-a declarat mişcat de această dramă. 'Acest loc (Moulin de Senlis) mă preocupă de când am fost ales (în martie - n.r.). Iar acest fapt divers nu face decât să-mi întărească dorinţa de a prelua administrarea Moulin de Senlis', a spus Francois Durovray.

×