x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România cere extrădarea unui român din Costa Rica

România cere extrădarea unui român din Costa Rica

15 Iun 2018   •   16:12
România cere extrădarea unui român din Costa Rica

Autoritățile din Costa Rica au arestat un român căutat după ce a fost condamnat pentru infracțiunea de omor iar țara noastră a solicitat extrădarea acestuia, au declarat surse judiciare. 

Surse judiciare au declarat că bărbatul a fost localizat în Costa Rica în luna ianuarie a acestui an, autoritățile din România fiind informate vineri că acesta a fost arestat.

În 1996, pe când avea doar 19 ani, Doru Cristian Piluț a lovit un vecin din Turda, împreună cu tatăl său, Iacob. Bărbatul a fost bătut cu pumnii și picioarele, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost vorba despre omor cu premeditare. Agresorii s-au oprit numai după ce s-au asigurat că victima murise.

El a fost dat în urmărire națională în octombrie 2002, apoi în urmărire internațională în aprilie 2003 și, în ianuarie 2018, a fost localizat în Costa Rica. Autoritățile române au transmis informări către instanțe și Ministerul Justiției, pentru întocmirea documentelor necesare extrădării, iar, vineri, au fost informate că bărbatul a fost arestat.

Sursa: reporterntv.ro

×