x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 13 iulie 2004

Romania in 5 minute - 13 iulie 2004

13 Iul 2004   •   00:00

Diploma de Bac contra cost

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Constanta a dispus, ieri, verificari la Liceul de Telecomunicatii din Constanta, al carui director risca sa fie demis, dupa ce elevii acestui liceu au fost obligati sa achite cate 700.000 de lei pentru a-si primi diplomele de bacalaureat. (Mediafax)

Tragicomedie - Mortu’ de la nunta si ziarista batuta

O ziarista craioveanca a fost agresata sambata seara in toiul unei nunti de patronul localului unde se desfasura evenimentul. Moartea unui unchi al miresei, Titus M., 62 de ani, din Mures, a dus la spargerea nuntii, caci pe la fata locului au inceput sa se perinde medici, politisti, dar si ziaristi. Faptul l-a suparat la culme pe patronul localului si fiica acestuia, ambii trecand la represalii. Cea mai "sifonata" a iesit ziarista Anca Petcu (foto), care a depus o plangere la politie. Politistii de la Sectia 1 Craiova ancheteaza modul in care a murit nuntasul si cerceteaza imprejurarile in care a fost agresata ziarista. (Cristian Vasilcoiu)

Moinesti - Premiera medicala

Prima operatie artroscopica, destinata pacientilor cu afectiuni ortopedice, a fost efectuata de ortopezii Spitalului din Moinesti. "Artroscopia este o interventie chirurgicala la nivelul genunchiului, asemanatoare laparoscopiei pentru abdomen. Ea este indicata pentru ligamente, menisc si este mai avantajoasa decat operatia clasica. Durata de spitalizare scade foarte mult", declara ortopedul Robert Mihaila, care a efectuat in premiera pentru judetul Bacau aceasta operatie. De facilitatile operatiilor la genunchi prin artroscopie s-a interesat si Gheorghe Chivorchian, presedintele FCM Bacau. Motivul il constituie faptul ca accidentarile la genunchi ale fotbalistilor sunt frecvente, iar avantajele acestei metode medicale ii ajuta pe sportivi sa revina mai repede pe teren. (Cezara Duta)

Bistrita - Ancheta dupa impuscarea unui urs

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Cingetic (ITRSC) si Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud ancheteaza la Asociatia de Vanatoare Teaca impuscarea unui urs in extrasezon. Istrate Stetco, directorul ITRSC Bistrita-Nasaud, a declarat ieri ca evenimentul s-a petrecut la jumatatea lunii mai, in conditiile in care sezonul la urs s-a incheiat in 14 mai. "Nu se stie nici acum cine a impuscat ursul respectiv", a declarat Istrate Stetco. Potrivit legii, impuscarea unui animal in extrasezon este considerata braconaj si se sanctioneaza cu amenda de 200 de milioane de lei.

Tulcea - Cinci morti si doi raniti intr-un accident rutier

Cinci tineri au murit, iar alti doi au fost raniti duminica, in momentul in care autoutilitara in care se aflau a lovit un autocar, informeaza Mediafax. Duminica dimineata, 15 tineri s-au dus la picnic in Padurea Samova. In jurul orei 16:45, Dan Florin (28 ani), din Tulcea, s-a oferit sa mearga cu autoutilitara cu care sosise, in prima localitate, pentru a face diverse cumparaturi. In autovehicul s-au mai urcat alti sase tineri, desi autoutilitara nu avea decat trei locuri, dupa care au plecat spre localitatea Somova. Pe DN 22, catre Tulcea, din cauza vitezei excesive, autovehiculul s-a izbit frontal de un autocar. Impactul s-a soldat cu moartea conducatorului auto si a patru dintre insotitorii sai si cu ranirea altor doua persoane.

Buzau - Patru maicute ridica o manastire

Patru calugarite stabilite in urma cu doi ani la Cetatuia, un schit situat langa Manastirea Ciolanu, dar parasit de calugari, au inceput in aceasta vara ridicarea unei manastiri, transmite Rompres. In ciuda izolarii si a lipsei apei potabile, maica Olimpiada, viitoarea stareta, apreciaza ca locul este unic in ortodoxia romaneasca. Coordonate de sora Maria, calugaritele, ajutate de cativa enoriasi din localitatea prahoveana Mizil, au inceput ridicarea unei bisericute. Ca lucrarea sa poata continua, cele patru maicute au deschis un cont la BCR, sucursala Buzau, cont nr. 2511-1-26404-1.

Constanta - Rafuiala intre interlopi

Peste 30 de persoane, membri a doua grupari de interlopi din Constanta, s-au infruntat duminica seara in centrul orasului. Conform Rompres, mai multi membri ai "Clanului Pittbul" au fost agresati pe terasa unui bar de indivizi care i-au atacat cu obiecte contondente, in urma confruntarii violente fiind grav ranit si internat in spital seful clanului, Marius Mihai, zis Pittbul. Atacul a fost declansat ca represalii, dupa ce, cu o zi inainte, un membru al bandei rivale, "Gherghisan", a fost batut in Satul de Vacanta de oamenii lui Pittbul. Pana in prezent au fost anchetate 20 persoane, fiind retinuti cel putin cinci participanti la confruntarea de duminica seara.

Cazul SAFI - Danielescu a fost achitat

George Danielescu ramane achitat pentru capetele de acuzare privind savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inselaciune in forma agravanta, dupa ce ieri magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul in anulare impotriva sentintei Curtii de Apel Bucuresti prin care fostul administrator al SAFI a fost achitat. Motivele recursului au fost formulate in sedinta din 28 iunie, cand procurorii au aratat ca Danielescu este responsabil de pierderile suferite de cei peste 2.000 de investitori, care trebuie despagubiti. Procurorul a mai invocat faptul ca, pe timpul actiunii penale, Danielescu a refuzat sa ofere informatii cu privire la activitatea sa in cadrul SAFI. In replica, Viorel Spanu, avocatul lui George Danielescu, a sustinut ca acesta nu a actionat singur, ci in colectiv.
×
Subiecte în articol: observator