x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 8 iulie 2004

Romania in 5 minute - 8 iulie 2004

08 Iul 2004   •   00:00

Spada lui Stefan, la Bucuresti

Spada domnitorului Stefan cel Mare, aflata la Muzeul Topkapi din Istanbul, va fi depusa maine la Muzeul National de Arta al Romaniei, in prezenta presedintelui Ion Iliescu si a omologului sau turc, Ahmet Necdet Sezer, care va efectua o vizita in tara noastra, informeaza Rompres.

La plecare - Dezamagirile lui Michael Guest

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Michael Guest, a recomandat organizarea unei licitatii pentru lucrarile de construire a autostrazii Brasov-Bors. "Cred ca primul-ministru ar fi fost scutit de dureri de cap daca ar fi urmat acest sfat", a declarat diplomatul intr-un interviu acordat Mediafax inainte de a parasi Romania. Constructia autostrazii a fost atribuita, fara licitatie, companiei americane Bechtel, iscand criticile Uniunii Europene. Diplomatul a precizat ca nu a participat, alaturi de premierul Adrian Nastase si fostul ministru Ioan Rus, la inaugurarea lucrarilor de constructie a autostrazii, pentru ca a aflat ca totul era programat pentru a-l ajuta pe Rus in alegeri. "A fost o dezamagire", a marturisit diplomatul. Guest a spus ca Romania sufera "din cauza influentei prea multor baroni si baronese" si ca o problema majora ramane coruptia. "Guvernul meu a fost nevoit sa retraga 400.000 dolari alocati luptei impotriva coruptiei din sistemul de distributie a medicamentelor, pentru ca Ministerul Sanatatii nu a raspuns nici unei propuneri de parteneriat timp de noua luni", a detaliat ambasadorul. (Lavinia Tudoran)

Festival - Bomba: sase romani, la Cerb!

La conferinta de presa de ieri, Irina Radu, sefa Departamentului Evenimente Speciale, a reusit sa-i lase pe ziaristi cu gura cascata. A anuntat, cu mandrie, ca la Cerbul de Aur vor concura sase romani, nu trei, asa cum se stabilise initial. Cine a votat aceasta schimbare? Membrii juriului au fost tare nemultumiti ca gusturile lor nu s-au "pupat" cu cele ale telespectatorilor si ca cei pe care i-au ales nu au prins un loc in finala. Astfel ca TVR a fost de acord ca Spin, Mihai Andrei Mos ("revelatia" juriului) si Mandinga sa li se alature lui Razvan Crivaci, Cristian Florin Nistor si trupa Slang in cursa pentru Cerbul de Aur. De precizat ca la aceasta editie nu vor exista recitaluri ale cantaretilor romani, doar Aura Urziceanu va interpreta trei piese la Gala festivalului. Strainii care vor sustine concerte sunt Pink, Ronan Keating si Nino D’Angelo. Din bugetul de 1.000.000 de euro, 400.000 de euro vor intra in buzunarele artistilor straini. (Dana Andronie)

Concurs - Castiga azi 5 invitatii

La concertul cantaretei Joan Baez si:
  • 3 CD-uri audio cu Paula Seling
  • 8 casete audio cu Narcisa Suciu Concertul are loc pe 11 iulie, la Sala Palatului, ora 19:00. Suna astazi, intre orele 13:00 si 14:00, la telefonul 021/224.55.49 si poti castiga, prin tragere la sorti, o invitatie la concertul lui Joan Baez, o caseta cu Narcisa Suciu sau un CD cu Paula Seling, daca raspunzi la intrebarea: Unde are loc concertul cantaretei Joan Baez? Numele castigatorilor vor fi publicate in Jurnalul National vineri, 9 iulie.

    Surpriza - Joan Baez, spectatoare la Gary Moore

    Gary Moore va sosi maine dupa-amiaza in Romania si va fi cazat la Hotelul Marriott. Organizatorii concertului spun ca legendarul chitarist este unul dintre cele mai modeste staruri cu care au avut de-a face. Conditiile pe care le-a pus staff-ul sau sunt aproape inexistente. Totusi, cel mai important lucru este ca Gary este vegetarian, astfel incat meniul solicitat organizatorilor romani este unul foarte simplu, format mai ales din salate verzi, branzeturi, oua si fructe. Cel mai mare "exces" al chitaristului, in Romania, sunt cele patru pizza mari vegetariene, pe care acesta doreste sa le imparta impreuna cu band-ul sau imediat dupa concert. Tot in acest week-end, va fi prezenta in Romania si cantareata Joan Baez. Aceasta a solicitat si ea bilete la concertul marelui Gary, iar organizatorii concertului o vor ajuta sa se intalneasca cu acesta imediat dupa concert. (Horatiu Tudor)

    Bucuresti - Seres, impotriva secretizarii cheltuielilor alesilor

    Candidatul la Presedintie al PUR, Codrut Seres, considera ca secretizarea cheltuielilor alesilor "este o masura rusinoasa menita sa indestuleze o anumita patura sociala". "Este obligatoriu ca destinatia banului public sa fie cunoscuta de toti cei care contribuie la bugetul din care se fac aceste cheltuieli, de toti cei care platesc din buzunarul propriu taxe si impozite la bugetul statului. Ascunderea cheltuielilor pe care le fac alesii din banii romanilor este nejustificata si este o rusine pentru cei care au gandit si au votat o astfel de masura", a declarat ieri, la Dej, Codrut Seres in cadrul unei intalniri cu localnicii. "Este inca o dovada ca, atunci cand este vorba de interesul lor, senatorii isi dau mana indiferent de culoarea politica", a mai spus Seres. (Dana Piciu)

    Castig - Al doilea Mitsubishi Space Star a fost castigat!

    Daniela Lucia Dinca din Craiova este de ieri proprietara unui Mitsubishi Space Star, castigat in Etapa Galbena a concursului "TOATE 3". O a treia masina mai este inca in joc. Premiile Jurnalul National nu s-au oprit aici. Tot astazi, Jackpotul de 20 de milioane a fost adjudecat de bacauanul Gheorghe Ganju (75 de ani). Bacauanul locuieste impreuna cu sotia intr-un apartament confort trei. "Banii acestia, ii vom folosi pentru medicamente", spune batranul (Florentina Voicu)

    Decizie - Legea Contenciosului este neconstitutionala

    Curtea Constitutionala a decis ca actele administrative referitoare la siguranta interna si externa a statului pot fi facute publice. Prin aceasta decizie s-a inlaturat interdictia prevazuta in articolul 2 din Legea Contenciosului administrativ nr. 29/1990, in baza careia aceste documente pot fi atacate in justitie. Acest atricol de lege a fost invocat de Guvern intr-un proces cu APADOR-CH, in care aceasta a contestat in instanta HG referitor la aprobarea normelor si procedurilor pentru operationalizarea Sistemului Informatic Integrat, considerind ca "prezina o amenintare clara la adresa democratiei si a vietii private".
  • ×
    Subiecte în articol: observator romania joan baez