x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în care se poate! Sprijin pentru bunicii nimănui

România în care se poate! Sprijin pentru bunicii nimănui

de Oana Portase    |    30 Noi 2015   •   16:38
România în care se poate! Sprijin pentru bunicii nimănui

Un bărbat dintr-un mic sat din județul Bihor a aflat de la știri că încă doi oameni ai străzii au murit din cauza frigului. Se întâm¬pla în urmă cu aproape 10 ani, iar Viorel Pașca a luat atunci o decizie care avea să-i schimbe tot restul vieții. „Nu mă gândisem până atunci că pot să moară oamenii și de frig. Și am zis că am două camere goale și, dacă aș aduce oameni bătrâni, le fac acolo foc, o farfurie de mâncare, aș rezolva o problemă. Așa că m-am dus la spital și am adus bătrânii”, povestește bărbatul.

În casa din Dumbrava, Viorel Pașca găzduiește acum 170 de oameni ai străzii. Oameni bolnavi, oameni fără asigurări de sănătate, fără pensii, fără familii; oamenii nimănui. Bărbatul a făcut totul cu ajutorul celor din jur. „Cei care au văzut ce fac au început să mă ajute, să doneze. Primul a fost tata, apoi fratele meu, apoi prietenii, a venit cineva, a cumpărat o căsuță mai mică și am renovat-o, și tot așa s-a extins până acum când avem 170 de oameni. Unii au avut funcții mari, locotenent-colonel, judecător, profesor, care au pierdut tot”, povestește Viorel Pașca. L-am întrebat de ce face acest lucru și nici nu a stat pe gânduri: „Pentru că îmi place ceea ce fac. Ai un sentiment extraordinar de satisfacție, de bucurie, că poți să schimbi ceva în jurul tău, poți să aduci un plus în locul în care trăiești.”

Viorel Pașca nu a cerut nicio¬dată nimic statului român, nici nu are nevoie, spune el. Se descurcă din donații și cu ajutorul oamenilor inimoși din jur. „Problema e că ne tot așteptăm să facă ceilalți ceva. Noi trebuie să facem schimbarea. Nu o văd de sus în jos, ci de jos în sus. De aici trebuie să ne schimbăm, altfel nu se poate”, spune Viorel Pașca.
 

×