x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

18 Mai 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/
ZIUA EROILOR. Sărbătoarea Inălţării Domnului este prilejul cu care romănii celebrează şi Ziua Eroilor Neamului. Pentru militari a fost un moment in care şi-au amintit de colegii lor martiri, in vreme ce oficialităţile au folosit ocazia ca să apară in faţa presei la ceremoniile de depuneri de coroane.

Â

Â

MANGALIA - Turişti jefuiţi de falşi poliţişti

Doi turişti germani au fost prădaţi miercuri noaptea de 500 de euro şi de un telefon mobil de patru bărbaţi care s-au dat drept poliţişti. Potrivit anchetatorilor, Agnes şi Lars Huht se aflau in Mangalia cănd maşina le-a fost percheziţionată sub pretextul de deţinere de droguri. Cănd au sesizat că le lipsesc bani, turiştii au alertat poliţia, iar bărbaţii, doi bucureşteni şi doi din Medgidia, au fost prinşi in Constanţa. (Emilia Sava)

Â

Â

BLOCAJ PE DN 7 - Accident intre două tiruri

Circulaţia pe DN 7 intre Sibiu şi Vălcea, in localitatea sibiană Tălmaciu, a fost blocată timp de căteva ore ieri-dimineaţă in urma unei coliziuni intre două tiruri. Remorca unui autotren care mergea spre Sibiu a intrat pe contrasens intr-o curbă, lovind un alt tir ce venea din sens opus. Unul dintre şoferi, in vărstă de 28 de ani, a murit pe loc. Potrivit poliţiştilor, viteza a fost cauza accidentului.

Â

Â

ARAD - Heroină in roata de rezervă

Poliţiştii arădeni au descoperit peste 50 de kilograme de heroină ascunse intr-un autotren din Bulgaria, care incerca să iasă din ţară pe la Nădlac. Comandantul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad, Ioan Handra, a declarat că marfa era ascunsă in roata de rezervă a autotrenului. Tirul avea platformă pentru transportat autoturisme, dar nu era incărcat, fapt care a atras atenţia poliţiştilor de frontieră. (Andrei Ando)

Â

Â

PROIECT - Banii din taxa auto, la mediu

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat că taxa de primă inmatriculare ar reprezenta un căştig pentru cetăţeni dacă ar fi folosită in implementarea proiectelor de mediu. Printre acestea se numără programele destinate captării dioxidului de carbon, plantării pomilor, lărgirii şi reinnoirii parcului auto sau investiţii in energia eoliană. Korodi a precizat că noua grilă de calcul a taxei de primă inmatriculare, elaborată de Ministerul Finanţelor, nu incurajează achiziţionarea de autoturisme vechi. (Elena Stan)

Â

Â

ANIVERSARE - Muzeul Satului a implinit 71 de ani

Cu prilejul aniversării a 71 de ani de existenţă, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează o serie de evenimente. Dacă ieri Ansamblul artistic "Doina" al Ministerului Apărării a dat startul manifestărilor, astăzi este răndul Ansamblului folcloric "Nedea" din Novaci. La ora 13:00, dr. Corina Mihăescu işi va lansa cartea "Stilul Vicşoreanu". Vor mai fi momente teatrale cu actorul Alexandru Mihai Nicolae şi Compania de Artă Studio 24, Bucureşti. Evenimentele se vor incheia duminică seară. (Mihai Ştirbu)

Â

Â

SANATATE - Controale in spitalele publice

Ministerul Sănătăţii Publice incepe de azi o amplă campanie de controale in spitalele publice din fiecare judeţ. Scopul: "verificarea modului in care se desfăşoară programele naţionale de sănătate: cel de diabet, cel de afecţiuni oncologice şi cel de transplant. Bani sunt in sistemul sanitar mai mulţi ca niciodată. Avem bani, avem management, dar rezultatele se lasă aşteptate", a precizat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Programul va urmări, de asemenea, asigurarea medicamentelor necesare bolnavilor din spitale. (A. Floria)

Â

Â

ANTENA 1 - Familia Roman, reunită la "9595"

După ce Mioara Roman s-a confesat doctorului Cristian Andrei acum căteva luni in emisiunea "9595", la Antena 1, impărtăşind secretele reuşitelor profesionale şi personale, nimeni nu se găndea că peste puţin timp Petre Roman se va afla pe acelaşi scaun. Politicianul, ajuns iarăşi in vizorul presei din cauza divorţului său şi a unui presupus copil din flori, i-a mărturisit dr. Cristian Andrei că va susţine intotdeauna dreptul fiecărui om la viaţa personală. Petre Roman este invitatul lui Cristian Andrei in ediţia de azi a emisiunii, de la ora 17:00, la Antena 1. (C.S.)

Â

Â

GALAŢI - Faţada unui bloc e in pericol să cadă

Locatarii unui bloc din Galaţi au solicitat intervenţia pompierilor după ce mai multe bucăţi din faţada clădirii s-au desprins. Oamenii au auzit incă din timpul nopţii căzănd bucăţi de cărămidă şi tencuială. "Am auzit cum a căzut azi-noapte chiar peste cabina de telefon", a precizat unul dintre locatari. (Daniel Mihalaşcu)

×
Subiecte în articol: observator