x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

11 Iul 2007   •   00:00

Reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative au stabilit că accidentul de pe Autostrada Soarelui s-a produs din cauza nesemnalizării incendiilor de vegetaţie de către Garda de Mediu şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Accident 13:56

ARGEŞ. Un copil de 11 ani din localitatea Păuleasca a murit după ce o grămadă de nisip lăngă care se juca s-a prăbuşit peste el.

GALAŢI. Un deţinut, condamnat la 12 ani de inchisoare pentru viol, s-a spănzurat in baia celulei sale din Penitenciarul Galaţi.


Justiţie 14:01

DOSARUL MINERIADEI. Avocaţii lui Ion Iliescu s-au prezentat la Parchetul instanţei supreme pentru a studia dosarul in care fostul preşedinte a fost pus sub invinuire pentru participaţie improprie la omor deosebit de grav, cu privire la evenimentele din iunie 1990.

RESPONSABILITATE. Reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative au stabilit că accidentul de pe Autostrada Soarelui s-a produs din cauza nesemnalizării incendiilor de vegetaţie de către Garda de Mediu şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.


"ORBITOR" - Lansare Cărtărescu la Humanitas

Astăzi, la ora 17:00, la librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc lansarea cărţii "Orbitor. Aripa dreaptă" de Mircea Cărtărescu, ultimul volum al trilogiei. "Despre «Orbitor. Aripa dreaptă» s-ar cuveni să se spună că este «o vistierie», pentru că bijuteriile literare sclipesc in fiecare fragment şi pe fiecare pagină", scrie despre volum Ioana Părvulescu.


SANCŢIUNI - Tabăra Năvodari va fi inchisă

Numărul pacienţilor provenind din Tabăra Năvodari, care au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, ajunsese ieri-dimineaţă la 88. Potrivit Realitatea TV, autorităţile sanitare au anunţat că vor inchide complet tabăra, unde se află peste 700 de copii, pănă la remedierea problemelor existente. Primele rezultate ale analizelor probelor recoltate de la bolnavi arată că este vorba despre intoxicare cu salmonella.


ACCIDENT - Turist rănit la Parlament

Un turist australian in vărstă de 83 de ani care vizita Palatul Parlamentului s-a accidentat grav la cap ieri, după ce a căzut pe scări. Omul a zăcut zeci de minute pe podea aproape inconştient, pănă cănd singurul medic din clădire şi-a făcut apariţia, informează Antena 3. Surse din departamentul administrativ al Camerei Deputaţilor susţin că de-a lungul timpului, din cauza reacţiei lente a cadrelor medicale, şi-au pierdut viaţa cel puţin cinci persoane.


Tătaru l-a cumpărat pe Dumnezeu

Compania care s-a ocupat de imaginea şi campaniile electorale ale lui Traian Băsescu, GMP Advertising, care controlează site-ul basescu.ro, a achiziţionat şi domeniul dumnezeu.ro. Imputernicitul companiei este Oana Boureanu. Informaţia a fost prezentată, in premieră, pe blogul http://sorin-tudor.ro. Intrebările pe care şi le pune cu umor titularul blogului sunt dacă o fi acceptat Dumnezeu să candideze sau dacă Băsescu ţinteşte mai sus (date fiind recentele sale afirmaţii privind voinţa Creatorului referitoare la rezultatele referendumului). (Eliza Popa)




Candidaţi bine! - Tătaru l-a cumpărat pe Dumnezeu

Compania care s-a ocupat de imaginea şi campaniile electorale ale lui Traian Băsescu, GMP Advertising, care controlează site-ul basescu.ro, a achiziţionat şi domeniul dumnezeu.ro. Imputernicitul companiei este Oana Boureanu. Informaţia a fost prezentată, in premieră, pe blogul http://sorin-tudor.ro. Intrebările pe care şi le pune cu umor titularul blogului sunt dacă o fi acceptat Dumnezeu să candideze sau dacă Băsescu ţinteşte mai sus (date fiind recentele sale afirmaţii privind voinţa Creatorului referitoare la rezultatele referendumului). (Eliza Popa)


ANIVERSARE - Cobra Security, la 15 ani de activitate

Cobra Security, companie membră a Grupului UTI, aniversează in acest an 15 ani de activitate. De-a lungul timpului, Cobra Security a evoluat, fiind in prezent mai mult decăt o companie de pază şi protecţie, promovănd şi comercializănd pe piaţa romănească, in condiţiile legii, armele letale şi neletale. Recent, in cadrul evenimentelor aniversare, a fost organizată Cupa Cobra Security la tir. De asemenea, a fost lansat site-ul www.cobrasecurity.ro, care prezintă drumul parcurs de companie de la infiinţare pănă in prezent.


AVERTIZARE METEO - Furtuni şi grindină in opt judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o nouă avertizare meteo cotată cu cod portocaliu pentru intervalul 11-12 iulie. Astfel, in judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Harghita şi Covasna, cantităţile de apă vor depăşi local 50-60 l/mp. De asemenea, se menţine pănă joi şi avertizarea dată de ANM luni şi valabilă pentru toată ţara, cotată cu cod galben, referitoare la posibile intensificări ale văntului, grindină şi ploi torenţiale. (Anca Ardeleanu)


PROIECT - Pasaje şi lifturi la Arcul de Triumf

Piaţa Arcului de Triumf va intra in renovare la sfărşitul acestui an. Primăria Capitalei intenţionează să construiască un pasaj rutier şi unul pietonal pe sub monumentul istoric de pe Bulevardul Kiseleff. Municipalitatea va aloca pentru modernizarea acestei zone peste 41 de milioane de euro. Pe lăngă modernizarea şi consolidarea edificiului, oficialii municipali mai plănuiesc să amenajeze cinci lifturi care să poată transporta turiştii din pasajul pietonal către terasa monumentului. Potrivit estimărilor, lucrările vor dura trei ani şi patru luni. (Alexandra Rus)

×
Subiecte în articol: observator