x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    06 Aug 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

Sute de oameni au stat la coadă in acest sfărşit de săptămănă la Trecerea bac din Galaţi, pentru a ajunge in Dobrogea, pe Litoralul romănesc al Mării Negre.

GALAŢI. Sute de oameni au stat la coadă in acest sfărşit de săptămănă la Trecerea bac din Galaţi, pentru a ajunge in Dobrogea, pe Litoralul romănesc al Mării Negre. Autoturismele au format o coadă care s-a intins pe o distanţă de aproape un kilometru.


10:40 - DEŢINUŢI IN TABĂRĂ
PROGRAM
. Peste 30 de deţinuţi minori au fost duşi intr-o tabără la Sarmizegetusa-Scărişoara, cu scopul pregătirii reinserţiei sociale.
LUCRĂRI. Circulaţia intre Arad şi Deva s-a desfăşurat pe un singur fir, din cauza unor lucrări de reparaţie la un pod peste Mureş.

10:50 - PROTEST
CRAIOVA. Un deţinut de la Penitenciarul Craiova a protestat pe acoperişul unităţii faţă de conducerea instituţiei care i-a intocmit raport, pentru că a incercat să ia legătura cu un alt deţinut. Bărbatul, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru furt, va fi sancţionat pentru abatere disciplinară.
ACCIDENT. Un buzoian de 18 ani, care se odihnea in cupa unui utilaj, a fost rănit după ce maşina a fost pusă in mişcare in mod accidental de un coleg de serviciu. Tănărul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, iar incidentul va fi anchetat de autorităţile judiciare.


BUCUREŞTII NOI - Conductă de gaz ruptă in două

Un şofer care conducea cu viteză excesivă a rupt ieri-dimineaţă o conductă de gaze de pe Şoseaua Bucureştii Noi din Bucureşti, punănd in pericol un intreg cartier bucureştean. In urma impactului, autoturismul a căzut apoi de la 5 metri inălţime intr-o curte. Şoferul şi femeia care il insoţea au ajuns cu răni grave la spital. Cei de la Distrigaz au reparat la timp conducta, evitănd astfel o explozie.

EFORIE SUD - Copil de 5 ani inecat in piscină

Un copil in vărstă de 5 ani a murit sămbătă seară inecat in piscina unui hotel din Eforie Sud. Anchetatorii spun că băiatul a fost descoperit pe fundul piscinei pentru adulţi la o adăncime de un metru şi jumătate şi că nu a mai putut fi resuscitat. Potrivit purtătorului de cuvănt al IJP Constanţa, inspector Crina Chirea, bunicul copilului se afla pe o terasă din apropierea piscinei, de unde işi putea supraveghea nepotul.

VALEA PRAHOVEI - Trafic rutier de calvar

Conducătorii auto care vor merge pe Valea Prahovei vor avea parte, incepănd de măine, de calvarul unei circulaţii in pas de melc. Drumarii au făcut pauză doar in week-end şi vor relua lucrările de reasfaltare pe tronsonul Buşteni - Azuga. Incercarea de a-I convinge pe lucrători să asfalteze pe timp de noapte şi să scurteze durata de execuţie s-a izbit de un răspuns descurajant: nu sunt mijloace de muncă pe timp de noapte şi ar fi afectată calitatea lucrărilor. (T. Trufin)

LOTO 6/49 - Peste 19 milioane de lei reportate

Nici un jucător nu a căştigat ieri la categoria I a jocului Loto 6/49 cel mai mare premiu din istoria Loteriei. Cele şase numere extrase sunt 44, 4, 38, 28, 37, 35. Pentru săptămăna viitoare, suma reportată este de 19.254.260,36 de lei. La categoria a II-a, 20 de persoane au reuşit să căştige căte 51.675,51 de lei, iar la categoria a III-a, 1.997 de jucători vor primi căte 776,29 de lei. Numărul extras la Noroc este 6278731. Pănă acum, cel mai mare căştig este cel inregistrat la data de 1 ianuarie 2006 şi a depăşit suma de 5 milioane de euro.

BUCUREŞTI - Proiect de inverzire

Cele 78 de artere principale din Bucureşti aflate in lucru in momentul de faţă vor fi redeschise traficului pănă la inceputul anului şcolar, a anunţat ieri primarul Capitalei, Adriean Videanu. Lucrările de reabilitare a 69 de bulevarde vor fi incheiate la data de 1 septembrie, alte nouă artere principale urmănd să fie circulabile incepănd cu data de 10 septembrie. Edilul-şef al Capitalei a mai precizat că suprafaţa de spaţii verzi a Bucureştiului este una rezonabilă, insă calitatea acestor zone lasă de dorit, anunţănd un amplu proiect de investiţii pentru reconfigurarea zonelor verzi. "Prin proiectul de cadastru verde al oraşului vrem, in primul rănd, să stabilim clar care este suprafaţa de spaţii verzi in Bucureşti. Din informaţiile pe care le avem de la Institutul Naţional de Statistică, in Capitală avem undeva in jurul a 41 de milioane de metri pătraţi. Este o suprafaţă rezonabilă pentru Bucureşti, insă calitatea acestor spaţii lasă de dorit", a afirmat Videanu. Primarul general a mai spus că după realizarea cadastrului verde al oraşului - proiect care va incepe săptămăna viitoare şi care presupune inventarierea exactă a copacilor şi a zonelor verzi din Bucureşti - va delega competenţe speciale celor doi viceprimari generali in privinţa zonelor cu vegetaţie.

×
Subiecte în articol: observator