x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii morți în accidentul din Italia plecaseră din Bistrița-Năsăud la cules de mere

Românii morți în accidentul din Italia plecaseră din Bistrița-Năsăud la cules de mere

06 Iun 2020   •   19:17
Românii morți în accidentul din Italia plecaseră din Bistrița-Năsăud la cules de mere

Cele patru persoane, dintre care doi bunici, soț și soție, și nepoții lor minori, care și-au pierdut viața în accidentul de pe o autostradă din provincia italiană Arezzo sunt din județul Bistrița-Năsăud și plecaseră la cules de mere în Italia. Pierderea lor este o tragedie pentru comuna Petru Rareș.

Primarul comunei, Vasile Cocos, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că îi cunoaște pe membrii familiei, care locuiau în satul Reteag, de când erau copii.

Edilul susține că toată familia, compusă din bunici, părinți și copii a plecat în Italia la cules de mere, la fel cum făceau în fiecare an.

„Este o mare tragedie pentru comuna noastră, erau oameni harnici, nu au făcut niciodată probleme Primăriei, erau cu taxele locale la zi”, a spus Cocos.

Acesta a precizat că așteaptă să primească mai multe informații de la rudele familiei privind repatrierea morților din Italia pentru a vedea cum poate Primăria Petru Rareș să ajute la înmormântare.

„Vom avea și o ședință de Consiliu Local”, a mai spus Cocos.

Opt români au fost implicați într-un grav accident produs în Italia, în urma căruia 4 au murit, iar 3 au fpst răniți și au ajuns la spital, precizează MAE. Un alt român este în afara oricărui pericol.

Potrivit La Repubblica, accidentul s-a produs pe autostrada A1 dintre Arezzo și Monte San Savino. O mașină în care se afla o familie din România - mamă, tată, 4 copii și bunicii paterni - s-a izbit puternic de un TIR. O fetiță de 10 luni, un băiat de 10 ani și bunicii celor doi copii au murit în urma impactului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: italia bistrita-nasaud accident italia