x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii nu vor ouă "stresate"

Românii nu vor ouă "stresate"

de Anca Aldea    |    23 Feb 2010   •   00:00

Mulţi români se declară preocupaţi de condiţiile în care sunt crescute găinile ouătoare, se arată într-un sondaj de opinie realizat de Mercury Research şi dat publicităţii de organizaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten.

Potrivit raportului, 1% din români cunosc semnificaţia ştampilei de pe ouă şi 82% sunt interesaţi ca ouăle pe care le cumpără să nu provină de la găini "stresate" (crescute în baterii, fără lumină naturală, potrivit ecologiştilor). Sondajul arată că 53% din cetăţeni ar plăti mai mult pentru a consuma ouă de la păsări care nu sunt crescute în baterii, 19% nu sunt prea dispuşi să cheltuiască mult pentru a consuma astfel de ouă, 18% nu sunt deloc dispuşi, iar 10% sunt nehotărâţi.

"Faptul că majoritatea este sensibilă la condiţiile de viaţă ale găinilor şi că ar fi dispusă să plătească mai mult pentru asta reprezintă un semnal puternic pentru retaileri şi pentru producători că trebuie să respecte dorinţa consumatorilor de a oferi mai multe ouă de la găini crescute în aer liber", comentează Veronica Tulpan, coordonator proiecte naţionale Vier Pfoten România. Sondajul a fost realizat pe 1.250 de respondenţi din toate regiunile ţării, cu vârste cuprinse între 14 şi 50 de ani.

"La aproape patru ani de cănd există ştampila de pe ou, doar 1% dintre romăni ştiu ce înseamnă aceasta"
Veronica Tulpan, coordonator proiecte naţionale Vier Pfoten România

×
Subiecte în articol: observator