x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ryanair ar putea anula mai multe zboruri

Ryanair ar putea anula mai multe zboruri

21 Sep 2017   •   14:31
Ryanair ar putea anula mai multe zboruri

Clienţii Ryanair sunt ameninţaţi de un nou val de zboruri anulate în condiţiile în care piloţii companiei aeriene refuză bonusurile salariale pentru a renunţa la zilele lor libere, scrie The Guardian. Compania este nevoită să anuleze aproximativ 2.000 de zboruri în următoarele şase săptămâni din cauza lipsei de personal, dar şi din cauza unei greşeli în planificare concediilor.

The Guardian a obţinut o scrisoare semnată de toţi piloţii Ryanair, prin care refuză să lucreze în afara obligaţiilor lor contractuale. Compania aeriană a anunţat piloţii în această lună că, dacă refuză bonusul de 12.000 de lire, mai multe zboruri vor fi anulate.

Compania se confruntă cu un dezastru în ceea ce priveşte relaţiile publice, după ce a anunţat că plănuieşte să anuleze până la 50 de zboruri pe zi până pe 31 octombrie. Anulările au afectat 315,000 de clienţi.

Piloţii au obiectat, de asemenea, şi ambiguitatea condiţiilor ofertei, inclusiv faptul că nu se specifică la câte ore de concediu ar trebui să renunţe piloţii pentru a beneficia de bani. În plus, piloţii trebuie să aibă 800 de ore de zbor într-un an pentru a fi eligibili pentru bonus, însă niciun pilot nu are 800 de ore de zbor în decursul a 12 luni.

 

×
Subiecte în articol: ryanair zboruri anulate