x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ryanair schimbă politica privind bagajele

Ryanair schimbă politica privind bagajele

06 Sep 2017   •   14:35
Ryanair schimbă politica privind bagajele

Ryanair, companie aeriană irlandeză de tip low-cost, este alegerea multor români care doresc să călătorească mai rapid, motiv pentru care noile reguli ale companiei trebuie să intre în atenţia călătorilor români. Astfel, compania aeriană a decis să restricţioneze bagajele gratuite ale călătorilor la un singur bagaj de mână, după ce politica sa privind transportul cu două bagaje gratuite la bordul avioanelor s-a dovedit a fi prea populară printre călători.

Numărul pasagerilor companiei aeriene a atins capacitatea de 97% în luna august, iar compania aeriană a declarat că e copleşită de aglomeraţia din cabină. Compania a afirmat că asta duce la întârzieri la decolare din cauza numărului mare de bagaje.

De la 1 noiembrie, Ryanair îşi propune să majoreze greutatea pentru bagaje de la 15 kg la 20 kg, în timp ce tarifele standard pentru check-in vor fi reduse de la 35 la 25 de lire pentru un bagaj de 20 kg.

Această politică înseamnă, de fapt, că pasagerii nu mai au voie la bordul avioanelor cu două bagaje gratuite. Restricţia se aplică şi celor care au cumpărat deja biletele de avion spre destinaţiile deservite de Ryanair. Astfel, pasagerii Ryanair vor trebui să plătească 5 lire în plus, dacă îşi doresc să urce un bagaj la bordul avionului.

Schimbările introduse de Ryanair începând cu 1 noiembrie:

  • Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va creşte de la 15 kg la 20 kg;
  • Tarifele standard pentru bagaje scap de la 35 la 25 de lire pentru bagajul de 20 kg;
  • Doar Clienţii cu Prioritate vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă. Îmbarcarea prioritară poate fi achiziţionată la 5 lire în momentul rezervării sau cu 6 lire ulterior.
  • Toţi ceilalţi clienţi (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, iar al doilea bagaj (mai mare) va fi trimis la cală (gratuit).

Compania aeriană Ryanair este una dintre cele mai populare companii aeriene printre pasagerii transportaţi din şi spre România. Aceasta concurează cu Wizz Air, Blue Air şi Tarom.

×
Subiecte în articol: ryanair politica bagaje