x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator S-a întors iarna în Capitală! CODUL GALBEN de NINSORI, EXTINS. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

S-a întors iarna în Capitală! CODUL GALBEN de NINSORI, EXTINS. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro

06 Mar 2015   •   09:18
S-a întors iarna în Capitală! CODUL GALBEN de NINSORI, EXTINS. Vezi IMAGINI LIVE pe webcam jurnalul.ro
Sursa foto: Victor Stroe

Iarna a revenit în mai multe zone din România. Și în Capitală a început să ningă abundent, iar meteorologii au anunțat că ninsorile nu se opresc nici în următoarele ore. Administrația Națională de Meteorologie a extins, în această dimineață, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv municipiul București, atenționarea Cod Galben de ninsori și intensificări ale vântului, aceasta urmând să fie valabilă începând de vineri dimineață de la ora 10:00 și până în seara aceleiași zile la ora 20:00.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat ieri că în această după-amiază este posibil să ningă în sudul țării.

"În România, deocamdată, este emis cod galben, care înseamnă viscol la munte. Vineri după-amiază sau mâine noapte este posibil să se transforme în ninsoare inclusiv în București, adică sudul țării, viteze de vânt de 50-60 de km/oră și am dat exemplu cu țările din bazinul Mării Mediterane ca să vedem evoluția la ce să ne așteptăm. Urmează ca la expirarea atenționării cod galben la nivel național, adică sâmbătă după-amiază, să nu emitem la nivel național o altă atenționare, pentru că precipitațiile practic se diminuează foarte mult, rămâne însă vântul la 40-50 km/oră și pentru aceasta probabil se vor mai emite atenționări locale", a explicat Sandu în cadrul unei videoconferințe desfășurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit directorului ANM, în Europa, începând cu Italia, Croația, Muntenegru și vestul Serbiei, sunt emise coduri roșii pentru intensități foarte mari de precipitații asociate cu vânt.

IMAGINI LIVE din Capitală pe webcam jurnalul.ro

IMAGINI LIVE din tară pe webcam jurnalul.ro

IMAGINI LIVE de la munte pe webcam jurnalul.ro


06 martie, ora 10 - 06 martie, ora 20

Fenomene : precipitaţii importante cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în centrul şi sudul Moldovei, mixte în Muntenia şi predominant sub formă de ploaie în Dobrogea. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 50...60 km/h îndeosebi în sud şi sud-est, iar la munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.




06 martie, ora 20 - 07 martie, ora 10

Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului

În intervalul menţionat va ninge în sudul Olteniei, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în sudul şi în estul Munteniei şi mixte în Dobrogea. Vântul va avea intensificări locale în sudul şi în sud-estul ţării, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h.



×