x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Salariile învăţătorilor, mărite într-un viitor incert

Salariile învăţătorilor, mărite într-un viitor incert

de Eugenia Mihalcea    |    16 Mai 2009   •   00:00

Învăţătorii şi educatorii, absolvenţi ai pedagogiei pentru învăţământul primar şi preşcolar şi ai liceelor pedagogice, dar care au şi studii superioare de lungă durată vor fi plătiţi ca şi profesorii abia după apariţia legii unice de salarizare.



Deşi, conform Ordonanţei 40/2009, se reduce diferenţa de încadrare dintre învăţători, educatoare şi institutori, pe de o parte, şi profesorii din gimnaziu pe de altă parte, nu este precizată care va fi salarizarea acestora, iar momentul de când se va aplica actul normativ este nedefinit.

ACORD
Din acest motiv, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a semnat un acord de colaborare cu Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo), care prevede sprijinul reciproc şi apărarea intereselor membrilor celor două organizaţii.

"Avem pe textul prin care solicităm aceste modificări acordul scris al 300 de demnitari din tot spectrul politic. Din partea Ministerului Educaţiei ne vin mesaje că este corect punctul nostru de vedere şi că doar constrângerile financiare de moment au făcut ca OUG 40 să nu treacă prin Guvern în forma cerută de noi", se precizează în comunicatul Asociaţiei. AGIRo are 49 de asociaţii/sucursale judeţene şi de sector.

×
Subiecte în articol: scoala