x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul gunoaielor: Clotilde Armand anunță că sortatorii sunt plătiți de Primărie și primesc gunoi

Scandalul gunoaielor: Clotilde Armand anunță că sortatorii sunt plătiți de Primărie și primesc gunoi

16 Iun 2021   •   11:57
Scandalul gunoaielor: Clotilde Armand anunță că sortatorii sunt plătiți de Primărie și primesc gunoi

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că începând de miercuri, gunoiul este preluat de sortatorii care au fost plătiți de Primărie. În doar trei ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi, mai spune Armand.

Clotilde Armand anunță că miercuri s-a găsit o soluție la problema gunoaielor.

„Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a comunicat Armand pe Facebook.

Tot pe contul de socializare, primarul Sectorului 1 a explicat cum s-a ajuns în această situație.

„Scurt istoric: operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și a urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit”, a precizat Clotilde Armand.

Tot miercuri, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare. În caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept, susține primarul Clotilde Armand.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand