x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Scapă de griji în bucătărie! Cum poți curăța rapid și eficient tigăile de gătit!

Scapă de griji în bucătărie! Cum poți curăța rapid și eficient tigăile de gătit!

08 Feb 2018   •   14:50
Scapă de griji în bucătărie! Cum poți curăța rapid și eficient tigăile de gătit!

Orice gospodină adevărată știe că secretul reușitei unor rețete stă nu doar în prospețimea și în varietatea ingredientelor folosite, ci mai ales în folosirea unor tigăi bune!

Fie că pregătești o friptură delicioasă, fie că vrei să faci un sos aromat pentru preparatele tale, o condiție esențială pentru a preveni lipirea și arderea ingredientelor este folosirea unor tigăi de bucătărie cu strat teflonat, ceramic sau de piatră. La mare căutare acum se află tigaia antiaderentă, ce nu permite lipirea alimentelor, chiar dacă folosești o cantitate mică de ulei.

Astfel, dacă alegi o tigaie sau o cratiță cu înveliș special, antiaderent, gătitul se va transforma într-o adevărată plăcere. Nu vei mai face fum, nu vei mai avea de-a face cu urmele de arsură și fripturile sau legume se vor găti sănătos și gustos, datorită efectului de piatră încinsă. Pur și simplu le clătești puțin sub jetul de apă și asta e tot!

Un set de tigăi potrivit pentru bucătăria sunt cele oferite de Aloshop, în care poți găti liniștit chiar și fără ulei, fiindcă niciun alimente nu se prinde!

Dacă totuși aitigăi de gătit vechi și vrei să scapi rapid de diferitele neplăceri precum petele sau urmele de arsură, atunci iată câteva trucuri extrem de utile:

  • Folosește des soluții degresante pentru a păstra tigăile bune
  • Dacă nu vrei să dai banii pe soluții scumpe, atunci amestecă o măsură de apă cu una de oțet alb și pune totul pe foc, să fiarbă puțin. Stinge focul și apoi presară 2-3 lingurițe de bicarbonat. Lasă să acționeze, atunci clătește bine.
  • Grăsimea arsă dispare ca prin minune dacă folosești făină. Tot ce ai de făcut este să scurgi uleiul din tigaia de gătit sau din cratiță și apoi să adaugi făină. Aceasta va absorbi grăsimea și totul va deveni o pastă, pe care tu o vei putea culege ușor cu o lingură, cu scopul de-a o arunac la gunoi.
  • Și soda este la fel de bună pentru a curăța o tigaie din bucătărie. Pudrează bine de tot cu sodă peste suprafața murdară, toarnă apă fierbinte și puțin oțet alb peste și așteaptă câteva minute să acționeze. Vei vedea imediat efectele!
  • Un alt truc arată că cel mai bun truc pentru curățatul unui set de tigăi de bucătărie este cartoful. Se taie leguma în jumătăți, se moaie în bicarbonat și se folosește totul pentru frecatul tigăilor.

Indiferent dacă vrei să folosești cratițele vechi sau alegi să îți dotezi bucătăria cu un set de tigăi antiaderente, nu uita că gătitul sănătos pornește de la o tigaie bună și curată!

  • foto: pexels.com
×