x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scenariu de coşmar: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în România în următoarele săptămani

Scenariu de coşmar: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în România în următoarele săptămani

07 Ian 2022   •   13:15
Scenariu de coşmar: Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în România în următoarele săptămani
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a avertizat vineri că e posibil ca în zilele sau săptămânile următoare tulpina Omicron să ajungă la transmitere comunitară în țara noastră.

În acest sens, ministrul a prezentat evoluția  cazurilor cu varianta Omicron înregistrate în România.Confom acestuia, primele cazuri au început să apară la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, iar apoi au crescut rapid.

„Noi am secvențiat aproape 200 de tulpini. (...) 30% au fost cazuri din import și puțin peste 20% au fost cazuri fără legătură epidemiologică de călătorie și cu caz confirmat, restul au fost cu legătură epidemiologică. Asta ce ne demonstrează, că începe să fie transmitere comunitară. În România, deocamdată e o transmitere sporadică, dar e foarte posibil ca în zilele, săptămânile urrmătoare să asistăm la o transmitere comunitară susținută cu această nouă tulpină”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a mai spus că în România încă există îmbolnăviri cu tulpina Delta.

×
Subiecte în articol: alexandru rafila Varianta Omicron