x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scuzele lui Vadim n-au fost acceptate

Scuzele lui Vadim n-au fost acceptate

16 Feb 2004   •   00:00

Organizatia internationala evreiasca de aparare a drepturilor omului, Centrul Simon Wiesenthal, eticheteaza scrisoarea de scuze a lui Vadim Tudor drept "propaganda electorala.

Organizatia internationala evreiasca de aparare a drepturilor omului, Centrul Simon Wiesenthal, respinge scrisoarea de scuze a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, adresata evreilor de pretutindeni, drept "propaganda electorala".

PROPAGANDA. Centrul afirma ca "respinge total scrisoarea de scuze a liderului ultranationalist" Corneliu Vadim Tudor, care a fost data publicitatii vineri, si afirma ca aceasta urmeaza sa fie prezentata azi in Senat. Potrivit Centrului, epistola este "inutila si fara nici o valoare ". Directorul Centrului, Ephraim Zuroff, a declarat, ieri, la Ierusalim, ca respinge acest gest, date fiind "efoturile colaboratorilor sai de a nega crimele Holocaustului din Romania si de intinare a poporului evreu".

ARGUMENTUL. Zuroff afirma ca, acum o luna, dupa ce Vadim Tudor a repudiat negarea Holocaustului evreilor din Romania, saptamanalul "Romania Mare" a publicat un articol al profesorului Ion Coja, colaborator de-al lui Vadim, in care acesta sustinea ca evreii ucisi de Garda de Fier in ianuarie 1941 in pogromul de la Bucuresti, erau, de fapt, nationalisti romani ucisi de evrei. Pentru Zuroff, faptul ca astfel de minciuni, care constituie o negare a Holocaustului, sunt publicate in continuare in "Romania Mare", e cea mai buna dovada ca declaratiile lui Vadim privind evreii sunt complet fara valoare. (Marina Constantinoiu)

×
Subiecte în articol: observator vadim