x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se fac angajări la stat! Raluca Turcan vrea să susțină activ procesul de recalculare a pensiilor din România

Se fac angajări la stat! Raluca Turcan vrea să susțină activ procesul de recalculare a pensiilor din România

de Alice Petrescu    |    04 Iun 2021   •   19:23
Se fac angajări la stat! Raluca Turcan vrea să susțină activ procesul de recalculare a pensiilor din România

Raluca Turcan a anunțat pe pagina sa de Facebook, că una dintre intervențiile esențiale în perioada imediat următoare este ca personalul caselor de pensii, care lucrează la recalcularea dosarelor, să fie suplimentat.

 

Ministrul Muncii a mai spus că instituția pe care îl reprezintă doreşte să digitalizeze cinci milioane de dosare de pensii în maxim un an şi jumătate.

„La nivel național, am ajuns deja la 310 000 dosare evaluate, în condițiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată țara. Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală - 1.300 de angajați la nivel național - nu este suficientă. Spre comparație, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010”, a mai precizat ministrul muncii.

Raluca Turcan anunța la sfârșitul lunii aprilie că există un draft al unei ordonanțe de urgență, prin care să suplimenteze pe perioadă determinată personalul caselor județene de pensii în acest proces de evaluare.

„Noi estimăm că ar fi nevoie de suplimentarea cu 1.000-1.500 persoane și estimăm că procesul de recrutare va începe în aproximativ 2 luni. Un alt aspect care va fi stabilit prin această ordonanță de urgență se referă la remunerarea personalului angrenat în acest proces de evaluare. Sunt angajați din casele de pensii care și-au dublat activitatea și ei trebuie stimulați. Avem nevoie de o matrice exactă a modului în care să așezăm stimulentele pe care le vom acorda personalului implicat în procesul de evaluare a dosarelor de pensii, însă trebuie acordate diferențiat, în funcție de gradul de implicare a fiecărui angajat”, a explicat ministrul.

 

 

 

 

×