x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se întâmplă în şapte mari oraşe de la noi din ţară. Anunţul a fost făcut de Google

Se întâmplă în şapte mari oraşe de la noi din ţară. Anunţul a fost făcut de Google

11 Sep 2013   •   13:35
Se întâmplă în şapte mari oraşe de la noi din ţară. Anunţul a fost făcut de Google

Transportul public din 7 oraşe din România - Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova - este disponibil începând de miercuri în Google Maps, potrivit unui comunicat. Google, în colaborare cu SimPlus şi Concept Apps, au inclus informaţii despre transportul în comun în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova, la adresa maps.google.ro.

Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obţine indicaţii de orientare care includ de acum şi transportul public, pe lângă cele pentru maşini şi cele legate de mersul pe jos. Google Maps afişează toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinaţie, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate - metrou, autobuz, tramvai şi troleibuz, cât şi informaţii despre staţii şi rute.

Serviciul de Transit este o nouă îmbunătăţire adusă hărţilor Google pentru a le face mai corecte, utile şi complete pentru români şi turiştii străini care călătoresc cu transportul în comun pentru a ajunge la următoarea destinaţie. "Google Maps îşi propune să ajute utilizatorii să cunoască şi să exploreze locurile în care călătoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decât simple hărţi geografice.

Adăugarea de informaţii privind transportul public în Google Maps va face deplasarea în oraşe mai uşoară şi simplă. Începând de astăzi, localnicii, dar şi vizitatorii şi turiştii, pot obţine informaţii privind mijloacele de transport în comun locale şi pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps", a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google România.

"Parteneriatul cu Google se încadrează în strategia SimPlus şi Concept Apps de a facilita transportul în comun din România. Prin astfel de proiecte inovative dorim să contribuim la îmbunătăţirea experienţei călătorilor în folosirea transportului public", declară Dan Boabeş, CEO SimPlus. Informaţiile despre transport public sunt disponibile atât pe versiunea de desktop a Google Maps, cât şi pentru Android şi iPhone.


×
Subiecte în articol: orase transport romania google maps