x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sebastian Ghiță, most wanted pe lista Poliției Române

Sebastian Ghiță, most wanted pe lista Poliției Române

06 Ian 2017   •   18:35
Sebastian Ghiță, most wanted pe lista Poliției Române

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis joi emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă. Astfel, judecătorii instanței supreme au admis o cerere a DNA de înlocuire a controlului judiciar pe cauțiune cu arestul, după ce Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

„Sebastian Ghiţă a dat dovadă de rea-credinţă. El şi-a premeditat fuga. Există date şi indicii că a fugit şi s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecată. Deşi era supravegheat de trupe speciale, el a reuşit să se ascundă. Dispariţia sa a fost premeditată, lucru indicat prin desele înregistrări difuzate de România TV, post controlat de Sebastian Ghiţă, în care acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane. Vă rugăm să emiteţi un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, pentru ca acesta să poată fi dat în urmărire", a pledat în jața judecătorilor un procuror DNA.


Fostul deputat a fost văzut ultima dată pe 19 decembrie, când a semnat la sediul Poliției Prahova controlul judiciar pe cauțiune. De atunci, însă, el a lipsit de la două vizite de control la IPJ și nu a fost găsit nici la domiciliu. În plus, a fost citat să se prezinte pe 21 decembrie la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă la parchet s-au prezentat doar avocaţii săi.

Polițiștii au trecut de gard

Potrivit unui comunicat emis de IGPR, Poliţia a primit un mandat de arestare preventivă emis de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe numele inculpatului Sebastian Aurelian Ghiţă, poliţiştii intrând imediat în acțiune. Dacă până acum ei nu au avut dreptul să treacă de gardul proprietății lui Ghiță, ieri polițiștii au intrat în locuinţa din Ploiești a fostului parlamentar, însă urmăritul nu a fost găsit. Surse judiciare au dezvăluit că Ghiță a fost căutat și la domiciliul socrilor săi, aflat în vecinătate.

De ieri după amiază, Sebastian Ghiță ocupă locul 1 pe lista persoanelor căutate de Poliția Română, publicată pe site-ul IGPR. Conform fișei de urmărit, principala faptă pentru care polițiștii sunt pe urmele lui este „șantajul” , urmată de „folosirea în mod direct sau indirect de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea unor persoane neautorizate la aceste informații”, „dare de mită”, „cumpărarea de influență” și chiar „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Aceasta este cea mai scumpă încălcare a termenilor controlului judiciar, Sebastian Ghiță pierzând cauțiunea de 60 de milioane de lei. Conform unor surse judiciare, fostul deputat a scăpat de urmărirea echipajului care îl urmărea pe DN1 accelerând până la 200 km/h. Incidentul a avut loc în decembrie, chiar în ziua în care mandatul (și implicit imunitatea) de parlamentar a lui Ghiță a încetat

×