x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretar de stat în Ministerul Economiei, declarat incompatibil de ANI

Secretar de stat în Ministerul Economiei, declarat incompatibil de ANI

25 Feb 2014   •   10:34
Secretar de stat în Ministerul Economiei, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Dumitru Enache, secretar de stat la Ministerul Economiei.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 21 februarie - 31 octombrie 2013, Dumitru Enache a deţinut simultan atât funcţia de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator - membru în consiliul de administraţie în cadrul SC E.Gran SA, precum şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Enache D. Dumitru-Dan Persoană Fizică Autorizată.

Astfel, el a încălcat dispoziţiile potrivit cărora: "Funcţia de secretar de stat este incompatibilă cu: (...) funcţia de (...) administrator, membru al consiliului de administraţie (...) la societăţile comerciale (...), calitatea de comerciant persoană fizică".

Potrivit legii, "persoana (...) faţă de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului".

×