x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secția ATI a Spitalului Județean Galați este arhiplină. Cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile pentru a încăpea mai mulți pacienți

Secția ATI a Spitalului Județean Galați este arhiplină. Cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile pentru a încăpea mai mulți pacienți

11 Noi 2020   •   16:26
Secția ATI a Spitalului Județean Galați este arhiplină. Cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile pentru a încăpea mai mulți pacienți

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Galați pentru bolnavii de COVID-19 este plină, astfel încât cadrele medicale au fost nevoie să unească paturile pentru a încăpea mai mulți pacienți.

Secția a avut, inițial, nouă paturi pentru Terapie Intensivă, iar, ulterior, au fost aduse încă trei paturi, potrivit Mediafax.

În prezent, în secție sunt 14 pacienți, iar altul este așteptat să vină, astfel încât cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile. Nimeni nu știe ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor va continua să crească.

„Vedem cum facem cu pacienții, sunt 14 acum la secția Covid, mai vine un pacient care a fost operat, vor fi 15. Nu avem ce face, unim paturile, bine că nu sunt toți intubați. Doar opt sunt intubați. Nu știu ce se va întâmpla, dar fizic nu putem să avem mai mult de 18 pacienți. Mai mulți, înseamnă că o să intrăm peste secția non Covid, dar nu-i bine. Acum în spital sunt 520 de pacienți, iar la secția ATI sunt 36 de pacienți. Acolo avem 45 de locuri”, a precizat directorul Alina Dobrea.

În această săptămâna, în județul Galați au fost raportate opt decese și aproximativ 300 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2.

 

×
Subiecte în articol: galaţi terapie intensiva ati