x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secțiile ATI și-au atins limitele: „Sunt pacienţi care aşteaptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas!”

Secțiile ATI și-au atins limitele: „Sunt pacienţi care aşteaptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas!”

16 Oct 2020   •   21:14
Secțiile ATI și-au atins limitele: „Sunt pacienţi care aşteaptă în gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas!”
Sursa foto: Hepta

La Spitalele „Victor Babeş” şi „Matei Balş” din Capitală, locurile destinate pacienţilor cu COVID-19 se epuizează rapid, iar în secțiile de ATI a fost atinsă capacitatea maximă. „Vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas”, spune managerul de la „Victor Babeș”.

La Spitalul „Victor Babeş”, oamenii stau noaptea ore în şir și aşteaptă externările, la Institutul „Matei Balş” nu mai sunt locuri, iar la Spitalul „CF Witting” situaţia e trasă parcă la indigo.

„Cele șase paturi disponibile pentru tratamentul pacienţilor de terapie intensivă sunt toate ocupate, șase din șase, iar pe paturile de îngrijire pacienţi cu simptome care au nevoie de îngrijire pe clinic, cele 40 plus trei locuri sunt pline, deci inclusiv pe cele de suspecţi le avem pline”, a declarat Cristian Banu, managerul Spitalului „Witting” din Capitală.

În plus, spitalul va fi nevoie curând de personal medical în plus. Trei asistente care ies la pensie nu mai doresc să rămână să lucreze în spital pe timp de epidemie.

„Deja persoanele tinere, mă uit la medicii de terapie intensivă care sunt medici specialişti, sunt medici rezidenţi, sunt în floarea vârstei, 25, 30 de ani, coboară dimineaţa la ora 8 după gardă, spun că au avut o gardă foarte grea, foarte grea”, a adăugat Cristian Banu.

Și la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală locurile se epuizează rapid, iar oamenii au de aşteptat ore până să poată intra în secţii.

„Se umple locul de aşteptare pentru pacienţii care vin la consultaţie, este plin de oameni care aşteaptă, sunt supăraţi, sunt nervoşi, vin şi ziua, vin şi noaptea, noaptea sunt aduşi cu salvările. Ce nu internăm sunt trimişi acasă, da, să se izoleze, să aştepte cele 14 zile liniştiţi fără nicio problemă, să ţină legătura cu medicul de familie şi în cazul în care apar simptome sună la salvare şi sunt aduşi la spital. Noaptea vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas până dimineaţa când facem externări”, a declarat dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş” din Capitală.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ATI la capacitate maximă