x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sedinta de consiliu, ascultata de STS

Sedinta de consiliu, ascultata de STS

09 Iul 2004   •   00:00

Consilierii PD, PNL si PUR au protestat la sedinta de alegeri a CJ Galati, reclamand ca le-a fost ascultata o intrunire avuta inainte in aceeasi incapere, dupa ce un ofiter de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a aparut in timpul votarii, a stat cateva zeci de secunde si a iesit.

Alegerile pentru conducerea Consiliului Judetean Galati au fost reluate miercuri seara, rezultatul votului confirmindu-l pe cel inregistrat vinerea trecuta: presedinte al Consiliului Judetean Galati a fost ales Eugen Durbaca (PUR), iar vicepresedinti, deputatii Victor Paul Dobre (PNL) si Mircea Nicu Toader (PD).

In timpul votarii, care se efectua intr-o camera alaturata celei in care se desfasura sedinta, un barbat a intrat in incapere, a stat cateva zeci de secunde si a iesit.

PERCHEZITIE. Tanarul a fost inconjurat de consilieri si de invitati, fiind chiar bruscat si obligat sa se descheie la camasa si sa-si intoarca buzunarele pe dos. Dupa aproximativ 5 minute, tanarul a fost lasat sa plece, dupa ce i-au fost notate datele de pe legitimatie, care atesta ca se numeste Ion Mihai Chiriac, de 22 de ani, are grad de locotenent si lucreaza din 15 aprilie 2004 la UM 0304 Galati.

PROTEST. "Hotilor, securistilor, ne-ati ascultat sedinta!", a exclamat George Kramer (PNL). "Sunt absolut convins ca barbatul venise sa scoata un microfon de ascultare. L-am vazut cum era aplecat. Oricum, nu avea ce sa caute acolo, in timp ce noi, consilierii, eram in plin vot", a spus Emil Tuicu (PD).

EXPLICATII. Consilierii PD, PNL si PUR au cerut vehement explicatii prefectului Traian Mandru, prezent la sedinta, care l-a chemat pe seful STS Galati, colonelul Alexandru Dima. Acesta, aflat in permanenta la sedinta, a declarat: "Sub nici o forma nu se poate spune ca ofiterul meu a intrat in incapere pentru a lua vreun microfon. In acea camera noi avem un fiset sigilat si incuiat in care tinem echipamentele pentru videoconferinta. La usa dulapului exista un senzor care ne-a indicat o fortare a usii. Am decis sa trimitem un ofiter pentru a verifica daca totul este in regula. Intrebat de ziaristi de ce aceasta verificare a fost facuta chiar in timpul votului, fara a fi ceruta permisiunea, Dima a spus: "A fost greseala noastra". (Eric Hoosz)

PUR CERE DEMISIA LUI DIMA

Presedintele Partidului Umanist, Dan Voiculescu, a protestat ieri fata de "metodele securiste prin care s-a incercat controlul asupra sedintei de constituire a noului Consiliu Judetean Galati de miercuri, 7 iulie 2004". "Folosirea pe ascuns a echipamentelor Serviciului de Telecomunicatii Speciale pentru inregistrarea unei sedinte trebuie sanctionata ca atare. De aceea cer demisia sau demiterea de urgenta a sefului STS Galati, Dima Alexandru, pentru abuz in serviciu. Totodata se impune si demiterea celui care i-a dat acest ordin, indiferent de pozitia acestuia in structurile administratiei galatene sau de apartenenta la vreo formatiune politica", afirma liderul PUR.
×
Subiecte în articol: observator